Ugrás a tartalomra

Új magyar óvoda lesz Szabadkán – Miért döntenek a szülők a magyar intézmény mellett?

2020.06.16
21:19
2020.06.16
21:53
Forrás
Pannon RTV
Új magyar nyelvű óvoda alapkövét helyezték el ma Szabadkán. A tervek szerint ebbe az oviba járnak majd jövő őszre a magyar ajkú kisgyermekek Szabadkán.

A korszerű intézményben bölcsőde és óvoda is lesz, illetve a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar gyakorlóóvodájaként is működik majd az intézmény.

A legtöbb magyar ajkú családban a szülők számára fontos, hogy a lurkók magyar bölcsődébe, óvodába és iskolába menjenek. A következő bejátszásban édesanyák mondják el, hogy miért döntöttek amellett, hogy magyar intézménybe íratják gyermekeiket.

Az alapkőletételen alkalmi beszédet Fejsztámer Róbert, a Szekeres László Alapítvány elnöke, Hajnal Jenő, az MNT elnöke és Pásztor István mondott.

A VMSZ elnöke kiemelte, a vajdasági magyar közösség egymásba kapaszkodva, erőteljes kísérletet tesz annak érdekében, hogy megváltoztassa a saját sorsát. Pásztor István szerint, ennek a meggyőződésnek a megerősítése érdekében szebb, gyönyörűbb és szimbolikusabb tartalmat, mint az óvoda alapkövének letétele, nem választhattak volna.

Szabadka
óvoda
alapkőletétel
Hajnal Jenő
Pásztor István
VMSZ
Fejsztámer Róbert

Most

07:03

Feszült, de békés volt az éjszaka Koszovóban

A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.