Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Új médiastratégiát dolgoz ki a Magyar Nemzeti Tanács

2023.03.02
14:03
2023.03.02
16:39
Forrás
Pannon RTV
Ennek kapcsán a vajdasági magyar médiatér szereplőit is felkeresik. Az MNT tagjai a Pannon RTV székházába is ellátogattak. Képzések, tartalmak és az újságírók helyzete is szóba került az egyeztetésen, ami után körbejárták a székházat.

A Magyar Nemzeti Tanács és a Pannon RTV között évek óta folyamatos az együttműködés. Az MNT a médiaházat működtető alapítvány társalapítója. Az új médiastratégia is téma volt az egyeztetésen.

Agárdi Gábor, igazgatóhelyettes, Pannon RTV: „Itt gondolhatunk olyan dolgokra is, hogy megjelenjenek bizonyos információk, fontosabb hírek szerb nyelven is, a Pannon RTV-vel példálóztak, hogy a mi honlapunkon fent vannak ezek az információk, mindig van jó néhány hír, ami megjelenik szerbül is, azt utána a Szerbiai RTV, a Tanjug, illetve a fontosabb hírközlők át szokták venni, illetve az újságírók jogainak védelme is szóba került, valamint különböző képzések, ami a médiában dolgozó műszaki munkatársak, azaz a technikai oldalról megközelíthető, illetve az újságírók szempontjából is, hiszen tudjuk, magunkról, hogy mindig van hová fejlődni és mindig lehet még többet tanulni.”

Kabók Erika, aki többéves újságírói tapasztalattal rendelkezik, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagjaként szeretné felvenni és egy másféle kapcsolatot kialakítani a szerkesztőségekkel. Mint mondta, készül az új médiastratégia, amelynek célja a jobb, színvonalasabb, objektívebb, felkészültebb médiamunkatársak jelenléte.

„Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, számos tényező hozzájárul. Egyebek között képzéseket szeretnénk szervezni és a mai találkozón például arról volt szó, hogy a Pannon RTV-nek milyen jellegű, formájú képzésekre van szüksége ahhoz, nem hogy szintet lépjen, hanem hogy a versenyfutást tudják tartani, hisz az újságírásban nincs megállás, naponta bizonyítani kell, tehát ahhoz, hogy valamennyien helyt álljunk, folyamatos képzésre van szükség.”

Az újságírók bérezése igen alacsony, ezért történhet meg, hogy egyre kevesebben jelentkeznek erre a szakmára - tette hozzá Kabók Erika. Arra is felhívta a figyelmet, hogy a vajdasági magyar médiumoknak több versenytársuk is van, a szerb és a magyarországi egyaránt. Kiemelte, hasznos lehetne egy nagy médiatalálkozó, ahol szakmai beszélgetésekre kerülhetne sor, amelynek eredményeként olyan tudósítói hálózat alakulhatna ki, amelyből mindenki profitálhat.

MNT
Magyar Nemzeti Tanács
médiastratégia
Kabók Erika
Agárdi Gábor
Pannon RTV

Most

21:37, Frissítve: 21:49

Megszakítani a párbeszédet

A Szerb Lista a párbeszéd megszakításáért száll síkra, amíg a koszovói rendőrség rendkívüli erői és a polgármesterek vissza nem vonulnak.
16:05

Harci készültségben marad Szerbia Katonasága

Egyelőre nyugodtan telik a nap Koszovó északi részén. Ennek ellenére harci készültségben marad Szerbia Katonasága - erről döntöttek a Nemzetbiztonsági Tanács mai ülésén, amelyen a szerb kabinet tagjai mellett, Aleksandar Vučić államfő is jelen volt.

Népszerű

Tűz volt Szabadka központjában

Tűz ütött ki a szabadkai Đuro Đaković utca egyik épületében. A forgalmat lezárták egy időre, majd újraindult a közlekedés, de nagy volt a torlódás, rendőrök irányították a forgalmat.