Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Új olvasótermet kapott az Ivan Sarić Műszaki Középiskola

2018-10-16
19:52
2018-10-17
16:57
Forrás
Pannon RTV
Megalapításának hetvenharmadik évfordulóját ünnepelte a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola.

Szabadkai mérnökök és technikusok egy csoportja kezdeményezte még 1945-ben a szakközépiskola a megnyitását. Az egykori négy szak mára már 52 osztállyá fejlődött.

A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola diákjai kimagasló eredményeket érnek el nemzetközi és szerbiai versenyeken is. Tilinkó Dominik a múlt évben a szerbiai statika versenyen figyelemre méltó eredményt ért el: „Azért ebbe az iskolába iratkoztam, mert tetszenek az ilyen műszaki dolgok, elektromos dolgok is. Minden a mi gépészet, elektro, azért is iratkoztam mechatronikai szakra.”

Ivan Sarić a repülés úttörő 1910. otóber 16-án emelkedett először a levegőbe. Erre a napra emlékeztek ünnepi műsorral az iskola dísztermében. A hetvenhárom éves iskolában ma 1343 diák tanul, magyar és szerb nyelven. Az iskola épületen az elmúlt években számos felújítást végeztek el és a tantermek felszerelését is fejlesztették.

Sztarek Lilla, igazgató-helyettes, Ivan Sarić Műszaki Középiskola, Szabadka: „A múlt iskolaévben nagy beruházások történtek az iskolában. Kész lett az iskola elülső homlokzata. Új számítógép termeket kaptunk, kettőt is. Bevezettük az e-naplót, ami nagy újítás mind a diákok, mind a tanárok számára.”

Željko Rajčić igazgató elmondta, hogy a jövő év őszétől az iskola újra nagy építkezések helyszíne lesz.

Željko Rajčić, igazgató, Ivan Sarić Műszaki Középiskola, Szabadka: „Az iskola teljesen új tető szerkezetet fog kapni, új homlokzatot. Felújítjuk mindegyik tantermünket, a falakat, a padlózatot. Új elektromos-, és vízvezeték-hálózatot vezetünk be. Új LED világosításunk lesz, központi klíma rendszerünk, új ablakok az udvar felől, új radiátorok.”

Az évforduló napján átadták az iskola új olvasótermét.

Szabadka
Ivan Sarić Műszaki Középiskola
Željko Rajčić

Most

20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.