Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Új olvasótermet kapott az Ivan Sarić Műszaki Középiskola

2018-10-16
19:52
2018-10-17
16:57
Forrás
Pannon RTV
Megalapításának hetvenharmadik évfordulóját ünnepelte a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola.

Szabadkai mérnökök és technikusok egy csoportja kezdeményezte még 1945-ben a szakközépiskola a megnyitását. Az egykori négy szak mára már 52 osztállyá fejlődött.

A szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskola diákjai kimagasló eredményeket érnek el nemzetközi és szerbiai versenyeken is. Tilinkó Dominik a múlt évben a szerbiai statika versenyen figyelemre méltó eredményt ért el: „Azért ebbe az iskolába iratkoztam, mert tetszenek az ilyen műszaki dolgok, elektromos dolgok is. Minden a mi gépészet, elektro, azért is iratkoztam mechatronikai szakra.”

Ivan Sarić a repülés úttörő 1910. otóber 16-án emelkedett először a levegőbe. Erre a napra emlékeztek ünnepi műsorral az iskola dísztermében. A hetvenhárom éves iskolában ma 1343 diák tanul, magyar és szerb nyelven. Az iskola épületen az elmúlt években számos felújítást végeztek el és a tantermek felszerelését is fejlesztették.

Sztarek Lilla, igazgató-helyettes, Ivan Sarić Műszaki Középiskola, Szabadka: „A múlt iskolaévben nagy beruházások történtek az iskolában. Kész lett az iskola elülső homlokzata. Új számítógép termeket kaptunk, kettőt is. Bevezettük az e-naplót, ami nagy újítás mind a diákok, mind a tanárok számára.”

Željko Rajčić igazgató elmondta, hogy a jövő év őszétől az iskola újra nagy építkezések helyszíne lesz.

Željko Rajčić, igazgató, Ivan Sarić Műszaki Középiskola, Szabadka: „Az iskola teljesen új tető szerkezetet fog kapni, új homlokzatot. Felújítjuk mindegyik tantermünket, a falakat, a padlózatot. Új elektromos-, és vízvezeték-hálózatot vezetünk be. Új LED világosításunk lesz, központi klíma rendszerünk, új ablakok az udvar felől, új radiátorok.”

Az évforduló napján átadták az iskola új olvasótermét.

Szabadka
Ivan Sarić Műszaki Középiskola
Željko Rajčić

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.

Sok rendőr szakmát vált

Egyre több közrendőr és tiszt hagyja el hivatását és választ másik szakmát magának - tájékoztat a szerbiai rendőrök reprezentatív szakszervezete.