Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Új rendszert tesztel a Tijana Jurić Alapítvány

2019.01.18
20:33
2019.01.19
09:00
Forrás
SZMR
Az Amber Alert, vagyis a Borostyán Riasztás nevű rendszer bevezetését teszteli a Tijana Jurić Alapítvány. Ez a legelterjedtebb és leghatékonyabb módszere annak, hogy az eltűnt gyermeket megtalálják.

A Szabadkai Magyar Rádiónak Igor Jurić, az alapítvány vezetője elmondta, továbbra is szervezni fognak biztonsági előadásokat. Emellett iskolai műhelyeket a Nemek Közötti Esélyegyenlőségi Koordinációs Testülettel közösen, a kiskorú lányok védelme érdekében. Az életfogytig tartó börtönbüntetés bevezetésének bejelentésével kapcsolatban kifejtette, amennyiben valóban sor kerül a büntető törvénykönyv módosítására, a gyerekgyilkosok és a többszörös gyilkosok ezentúl nem úszhatják meg enyhe büntetéssel.

Tijana Jurić Alapítvány
Borostyán Riasztás
Amber Alert

Most

08:21, Frissítve: 08:33

Az eső vízesésként zúdult Dél-Koreára

Legalább heten meghaltak, hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban a dél-koreai főváros régiójában hétfőn. Szöul jómódú Gangnam negyedének utcái folyókká változtak, a járművek elmerültek, a víz elárasztotta a tömegközlekedési eszközöket.
17:45, Frissítve: 19:51

Toborozták a számlálóbiztosokat

Több mint 40 ezren töltötték ki a számlálóbiztosi munkával kapcsolatos elektronikus jelentkezési űrlapot – jelentette be a Köztársasági Statisztikai Intézet.

Népszerű