Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Új röntgengéppel gazdagodik a Zentai Egészségház

2021.10.19
13:31
2021.10.19
16:53
Forrás
Pannon RTV
Hamarosan új röntgengépe lesz a Zentai Egészségháznak. Az előző, több mint negyvenéves készüléket kiselejtezik, ugyanis az már elavult.

A helyi egészségházban egyébként a Zentai Közkórház tüdőgondozója működik. A beszerelési munkálatok ideje alatt Csókán, Adán és Magyarkanizsán tudnak röntgenvizsgálatra menni a páciensek.

Dr. Csáki Beáta, a Zentai Közkórház igazgatója: „Februárban pályáztunk a Tartományi Egészségügyi Titkárságnál egy új röntgengép beszerzésére. Ezt áprilisban jóváhagyták, és mire lefolyt a közbeszerzés, a beszállító most tudta leszállítani a gépet. Ez a folyamat egy két-három hetes folyamat és egy hete kezdődött az egész procedúra. Először a régi röntgengépet és a régi kellékeket kellett a helyiségből eltávolítani, ez a hétvégére el is készült, ezen a héten pedig a helyiség adaptációja történik.”

Zentai Egészségház
röntgengép
Dr. Csáki Beáta

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.
12:51, Frissítve: 15:59

Missziós napok Adán

Indiából, Ghánából, Indonéziából és Felvidékről származó verbiták hirdetik a kereszténységet, fiatalok és idősek számára egyaránt az adai Szentháromság Plébánia szervezésében megvalósuló eseményen.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.