Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új szak a magyarkanizsai iskolaközpontban

2022.07.01
11:22
2022.07.01
15:36
Forrás
Pannon RTV
Új szakkal, a gépjárműszerelő tagozattal bővült a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont.

Az új, három éves szakirányt a 2022-2023-as iskolaévben 30 tanuló választhatja, az oktatás pedig magyar nyelven folyik majd. A most Magyarkanizsán középiskolába iratkozó gyerekek a négyéves számítógépes szerkesztő-gépésztechnikus szakra, a szintén négyéves mezőgazdasági szakra és a most újonnan induló gépjárműszerelő szakra iratkozhatnak. Az iskolaközpontban az oktatás minden szakirányon magyarul történik, a szeptemberben megnyílt tagozatokkal pedig a hiányszakmák csökkenését próbálják elérni.

Kónya Róbert, az iskolaszék elnöke, Beszédes József Műszaki és Mezőgazdasági Iskolaközpont: „Ez gyakorlatilag egyesíteni fogja az eddigi autószerelő és a mezőgépszerelő szakokat, ennek az az előnye, hogy ez egy gyakorlatorientált képzés lesz a gyerekeknek, lehetőségük lesz részt venni a duális képzésben, ami azt jelenti, hogy első évben heti egy alkalommal, második évben heti kettő alkalommal tudnak gyakorlatot szerezni olyan vállalkozásoknál, ahol a szakmájukkal tudnak foglalkozni, ezzel kapva egy olyan tudást, amit a nagybetűs életben tudnak használni. Amit fontos még elmondani ezzel kapcsolatban, hogy a három éves iskola végén lehetőségük lesz a diákoknak egy B kategóriás jogosítványt megszerezni kedvezményes áron.”

Magyarkanizsa
gépjárműszerelő
Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
Kónya Róbert

Most

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.