Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP/Gregorio Borgia

Új szenteket avatott Ferenc pápa

2022.05.15
20:03
2022.05.15
20:42
Forrás
Euronews
A koronavírus-járvány kezdete óta nem avattak új szentet. ennek tudható be az esemény iránti komoly érdeklődés.

Új szenteket avatott Ferenc pápa. A vatikáni kanonizációs misén 45 ezer hívő és számos politikus volt jelen.A vasárnap szentté nyilvánítottak közt öt olasz, három francia, egy holland, valamint egy indiai pap, illetve szerzetesnő van. Szinte mind saját katolikus rendet alapítottak.

Ferenc pápa homíliájában egyebek mellett arról beszélt, hogy a szentté avatás nem egy díjazás, amiért küzdeni lehet. Az érdemli meg igazán, aki az utca porában elkezd segíteni másokon. Az elmúlt fél évezredben több mint ezerhétszáz új szentet avattak, a legtöbbet Ferenc pápa, az utóbbi kilenc évben több mint kilencszázat.

Ferenc pápa

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.