Ugrás a tartalomra
Pixabay/geralt/illusztráció

Új szigorítások léptek életbe Szerbiában

2020-11-17
14:05
2020-11-18
07:06
Forrás
Pannon RTV
Újabb szigorítások léptek életbe Szerbiában a koronavírus terjedésének lassítása érdekében.

Ennek értelmében 21 óra után zárva lesznek a boltok, a bevásárlóközpontok, a kávézók és az éttermek is. A rendelet 15 napig érvényes, de ha a fertőzöttek száma nem csökken, akkor meghosszabbíthatják.

Több mint 50 lakodalmat, keresztelőt, szülinapot és egyéb családi rendezvényt mondtak le az elmúlt hónapokban az egyik palicsi étteremben. Ivica Budanović tulajdonos hozzátette, hogy a koronavírus-járvány és az azzal járó szigorítások miatt kilátástalan helyzetbe kerültek, ezért munkásai nagy részét kénytelen elbocsátani: „Nagyon nehéz. Azt tudom mondani, hogy 90%-ban a munkásaimnak fel fogok mondani. Jövő hétfőtől az étteremrész be fog csukni, csak a hotelt fogjuk fenntartani. Ennek az oka, hogy a rendezvényeket teljesen lemondták, nem tudunk dolgozni, nem tudjuk fenntartani magunkat, se a munkásoknak fizetést biztosítani.”
 

A ma este életbe lépő újabb szigorítások az ételfutár szolgáltatását nem érintik, így a házhozszállítás 21 óra után is megvalósítható. Emellett a benzinkutak, vagyis az üzemanyag töltőállomások is nyitva lesznek éjszakánként, illetve a gyógyszertárak is tarthatnak ügyeletet, így a gyógyszertárba is lehet menni este 9 óra után is, hogy ha valakinek szüksége lesz erre. Egyébként ezek a szigorítások 15 napig lesznek érvényben, előreláthatólag december elsejéig. Amennyiben a helyzet nem javul, akkor meghosszabbítható ez a rendelet, illetve további szigorítások elképzelhetőek.

korlátozás
korlátozások
Szerbia

Most

12:48

Elhunyt Dave Prowse

Meghalt Dave Prowse, aki Darth Vadert is játszotta a Csillagok háborúja eredeti trilógiájában – írja a BBC.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Újabb szigorítások lépnek életbe Szerbiában

Holnaptól december 3-ig a vendéglátóipari egységek, éttermek, kávézók, bárok, klubok, bevásárlóközpontok, színházak, mozik és más kulturális intézmények, játéktermek 18 órától hajnali 5 óráig nem üzemelhetnek.