Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Új tankönyveket kaptak a roma gyerekek Szabadkán és környékén

2021.09.23
14:34
2021.09.23
16:27
Forrás
Pannon RTV
Több mint száz roma tanuló számára biztosított új tankönyveket Szabadka Város. A Széchenyi István Általános Iskolában több oktatási intézmény képviselője is átvehette a tankönyvcsomagot.

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskola udvarában adták át a tankönyvcsomagokat. A szabadkai iskolák mellett Bajmokra és Csantavérre is kerülnek a könyvekből.

Milica Čubrilo, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatóhelyettese: „A mi iskolánkban 26 diák kapta meg a tankönyveket első osztálytól negyedikig. Ez egy nagy segítség, mivel sok gyereknek nem sikerült jelentkezni egy pályázatra és az ingyenes tankönyvekre, amelyet a minisztérium ad minden évben.”

Pannon RTV/Raffai Csaba

Kurina Klaudia, Szabadka Város roma koordinátora elmondta, rendkívül fontos, hogy a roma diákok is korszerű oktatásban részesüljenek: „A mi közösségünkben az oktatás a legfontosabb. Úgy gondolom, hogy csökkentettük a szülők kiadásait, ez nagyon nagy segítség.”

A diákok a főtantárgyak könyveit kapták meg.

Fehérvári Magda, titkárhelyettes, Társadalmi Tevékenységek Titkársága, Szabadka: „Már több mint öt éve minden évben osztunk ki könyveket a gyerekeknek. A legfontosabb könyveket kapják meg, ami nyelvvel kapcsolatos, matematikát és néhány munkalapot kapnak meg.”
 

Idén 146 roma diákot támogatott tankönyvvel a város.

Ilija Đukanović, Szabadka Város szociális ügyekkel megbízott tanácstagja: „Ebben az évben a városi költségvetésben 766 ezer dinárt különítettünk el az iskola elhagyásának megakadályozását segítő programra. Ezekből az összegekből öt általános iskola roma diákjainak vásároltunk tankönyveket. Ezek a Széchenyi István, a Matko Vuković, a Đuro Salaj, a bajmoki Vuk Karadžić és a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola.”

Ilija Đukanović hozzátette, folyamatosan dolgoznak azon, hogy javítsák a romák oktatási, lakhatási és életfeltételeit.

tankönyv
tankönyvosztás
roma
Szabadka
Fehérvári Magda
Ilija Đukanović
Kurina Klaudia

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.
20:07, Frissítve: 07:57

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.