Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Új tornaszereken edzhetnek az ifjú tornászok

2023.01.24
13:08
2023.01.24
19:51
Forrás
Pannon RTV
2,6 millió dinár értékű tornaszereket kapott a szabadkai Sokol Egyesületi Ház tornaterme a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság jóvoltából.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Dane Basta tartományi sport- és ifjúságügyi titkár ma megtekintette, hogyan edzenek a női és a férfi tornaklubok fiatal tornászai az új tornaszereken.

Pannon RTV

A szabadkai női és férfi tornaklubok fiatal sportolói már kipróbálták az új tornaszereket, köztük a felemás korlátot, a lovat, az új nyújtót és a gerendát. A tízéves Márton Erik már hat éve tornázik, sok versenyen részt vett. Tavaly országos bajnok lett a pionírok mezőnyében.

„- A testvérem is elkezdte, és én is ki akartam próbálni, csak ő előbb abbahagyta, én meg maradtam.
- Melyik szert szereted legjobban?
- A talajt meg a lovat.”

Pannon RTV

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere megköszönte a tartománynak a támogatást, és elmondta, hogy a városnak 2023-ra is vannak sportfejlesztési tervei, amelyekről már tárgyaltak a Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkársággal. „Van pionírbajnokunk, ő Márton Erik, aztán juniorbajnokunk, Filip Kulić, és van egy nagy reménységünk, Nina Šabić, aki óriási tehetség. Ő a pionírok és a juniorok mezőnyében is országos bajnokságot nyert, 2022-ben pedig a felnőttek mezőnyében lett első Szerbiában.”

A Tartományi Sport- és Ifjúságügyi Titkárság 2 millió 600 ezer dinárral támogatta a szabadkai tornászklubokat jobb körülményeket teremtve ezzel az edzésekhez.

Dane Basta, tartományi sport- és ifjúságügyi titkár: „Beszereztük a tornaszereket, láttuk, hogy kitűnő minőségűek. Ezzel is bizonyítjuk, hogy tartományi szinten dolgozunk a sport és a sportinfrastruktúra fejlesztésén. Ezek a sportolók itt mindenképpen megérdemelték, hogy a legjobb feltételek mellett eddzenek, mi ezt lehetővé tettük.”

Dane Basta azt is elmondta, hogy a titkárság az utóbbi négy évben több mint 50 millió dinárral támogatta Szabadka városát, és továbbra is várják a jó projekteket.

Szabadka
tornász
Sokol Egyesületi Ház
Stevan Bakić
támogatás
tartományi sport- és ifjúságügyi titkárság
Dane Basta

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:01, Frissítve: 18:19

Davis Kupa: A franciák legyőzték a magyarokat

Marozsán Fábián 6:3, 6:3-ra kikapott Ugo Humbert-től a Tatabányán rendezett Magyarország-Franciaország tenisz Davis Kupa-selejtező utolsó mérkőzésén, így az ellenfél jutott 3-2-es összesítéssel tovább a döntő csoportkörébe.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.