Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Új traktorpótkocsi segíti a gyakorlati oktatást Magyarkanizsán

2022.06.23
12:55
2022.06.23
16:01
Forrás
Pannon RTV
Új traktorpótkocsival gyarapodott a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont tangazdaságának gépparkja.

Az eszköz megvásárlását teljes egészében a tartományi mezőgazdasági titkárság támogatta. Az új eszköz hozzájárul a színvonalas gyakorlati oktatáshoz. A helyi középiskola egyébként folyamatosan részt vesz az illetékes tartományi titkárság pályázatain, így mindig új eszközökkel tudnak bővülni.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes: „Az idei évben 26 millió dináros keretösszeggel írtunk ki pályázatot és a Beszédes József Szakközépiskola sikeresen pályázott. 1,6 millió dináros vissza nem térítendő támogatást kapott és a mögöttünk látható pótkocsit tudta megvásárolni. Fontos ez azért, mert a gyakorlati oktatásban arra törekszünk, hogy minél inkább korszerű eszközöket tudjanak a diákjaink használni, pontosan azért, mert ezek az iskolafalak közül fognak kikerülni a jövő szakképzett mezőgazdászai.”

Magyarkanizsa
Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont
tangazdaság
Ótott Róbert

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.