Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Új vezetőség, színes programok - A magyarkanizsai nyugdíjas egyesület mindennapjai

2022.01.23
13:59
2022.01.23
16:53
Forrás
Pannon RTV
Nem tétlenkednek a nyugdíjasok Magyarkanizsán. Nemrégiben új vezetőség került az egyesület élére. Azóta elsősorban a helyi időseken igyekeznek segíteni, de a székházat is különböző programokkal töltik meg időről időre.

Szeptember óta működik új vezetéssel Magyarkanizsán a Községi Nyugdíjas Egyesület. Legfőbb feladatuknak tekintik, hogy amennyit lehet, segítsenek a helyi nyugdíjasoknak, de emellett az egészséges életmóddal kapcsolatos előadások is kiemelt szerepet kapnak.

Jenei Erzsébet, a Községi Nyugdíjas Egyesület magyarkanizsai helyi szervezetének elnöke: „A tavalyi évben elindítottunk a nyugdíjasaink számára egy előadást, azzal a céllal, hogy egy minőségibb idős korban élhessünk, úgynevezett életmód-előadásokról van szó. A helyi Vöröskeresztet és a Kuckó Nagycsaládosok Egyesületét is bevontuk ebbe. Minden hónapban egy-egy tartalmas előadást szervezünk, a mostani előadásunkra január 27-én kerül sor.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A tavalyi év nehéznek bizonyult az egyesületnél, hiszen több vezetőségi tag is elhunyt. Ennek ellenére igyekeznek előre tekinteni és tartalmas programokat kínálni a helyi időseknek.

Bálint István, elnök, Községi Nyugdíjas Egyesület, Magyarkanizsa: „Szervezünk különböző versenyeket, sporttalálkozókat, utazásokat, teadélutánokat, táncos esteket, a nyugdíjasok életkorát természetesen figyelembe véve. Vannak különböző akcióink, amikor esetleg takarítjuk az udvart, rendezzük a helyiségeinket vagy csak együtt vagyunk.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Tervekből sincs hiány az egyesületnél, a továbbiakban is előadásokkal és több kirándulással is készülnek az idősek számára.

Községi Nyudgíjas Egyesület
Magyarkanizsa
Jenei Erzsébet
Bálint István

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű