Ugrás a tartalomra

Új wellnessközpont nyílt Pribojon

2023.07.31
10:19
2023.07.31
17:04
Forrás
Tanjug
Pribojba látogatott a szerb elnök. Aleksandar Vučić látogatásának oka az ottani turizmus fejlesztése és a községgel való együttműködés fellendítése. A priboji gyógyfürdő területén most nyitottak meg egy új wellnessközpontot.

A Terme 36,6 nevet kapta, mert a gyógyfürdő vizének ennyi a hőmérséklete. A szerb államfő az eseményen a befektetőkkel és a helyi tisztviselőkkel is tárgyalt arról, hogyan lehetne a községet fejleszteni. A gyógyfürdőhöz a későbbiekben hozzákapcsolnának egy futball- és egy golfpályát, ami nagyjából 70-100 millióba kerülne.

Az egykori Priboj szállodát még 1950-ben nyitották meg és Délnyugat-Szerbia egyik legszebb szállodája volt, később Bić néven vált ismertté, de idővel teljesen tönkrement. Emellett az ottani kórház építésére 30 millió, a gimnáziumra 4 millió, a szennyvízhálózatra 12 millió, míg a szennyvíztisztító kiépítésére 5 millió euróra lenne szükség.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Elsőként a városi gimnáziumot csináljuk meg, ami négy millió euróba kerül, emellett mindenképp fejlesztenénk a csatornahálózatot, ami 12 millióba kerül, valamint a szennyvíztisztító kiépítésére 5 millióra lenne szükség. Később pedig, nem tudom megmondani, hogy mikor, 30 millió eurót szánnánk a kórház és az egészségház fejlesztésére. Mindeközben számos utat is kiépítünk.”

Priboj

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:30, Frissítve: 19:57

Száz fiatal labdarúgó a Csubela Ferenc Emléktornán

Száz fiatal labdarúgó részvételével zajlott a Csubela Ferenc Emléktorna Bácskossuthfalván. A kispályás kupán 16 csapat versengett helyi és környékbeli fiatalok részvételével. Csubela Ferenc, a VMSZ egyik alapítója és első elnöke volt.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.