Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb 395 személynél regisztráltak koronavírus-fertőzést Vajdaságban

2021-01-16
09:50
2021-01-16
12:13
Forrás
izjzv.org.rs
Újvidéken jelenleg 3379 az aktív esetek száma.

395 újabb személynél regisztráltak koronavírus-fertőzést az elmúlt egy napban Vajdaságban - tájékoztat a Vajdasági Közegészségügyi Intézet. A legtöbb beteget továbbra is Újvidéken veszik nyilvántartásba, most 98-at. Újvidéken jelenleg 3379 az aktív esetek száma, majd Nagybecskerek következik több mint 1100 fertőzöttel.

A többi községben 1000-nél kevesebb regisztrált aktív esetet tartanak számon. A tartomány területén pedig jelenleg összesen 13 238 az aktív esetek száma.

Tanjug

A batajnicai covid-kórházban kevesebb pácienst ápolnak jelenleg, mint az elmúlt időszakban, amikor tetőzött a járvány. Az említett kórházban jelenleg több mint 400 koronavírus-fertőzött lábadozik, közülük 63-an szorulnak intenzív kezelésre. Az egészségügyi intézmény igazgatója elmondta, a koronavírus rendkívül nagy károkat okoz a tüdőben, és ezért is olyan fontos, hogy elérjük a kollektív immunitást. A kórház megnyitása óta egyébként összesen 1850 beteget láttak el. Tatjana Adžić Vukičević hozzátette, most 20 százalékkal kevesebb betegük van, mint decemberben. A legfiatalabb Batajnicán kezelt beteg egyébként 21, a legidősebb pedig 93 éves volt. 

Vajdaság
koronavírus
fertőzés
elhunyt

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.