Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Újabb 45 egészségügyi dolgozó kapta meg az oltást Magyarkanizsán

2021-01-13
13:06
2021-01-13
17:36
Forrás
Pannon RTV
Magyarkanizsa községben ma 45 egészségügyi dolgozó vette fel a Pfizer-BioNTech által készített koronavírus elleni védőoltást.

Az egészségügyi dolgozók többnyire a betegekkel való érintkezés miatt, valamint családtagjaik megvédése érdekében vették fel az oltást, melyet 21 nap múlva meg kell ismételni. A községben drasztikusan csökkent a regisztrált betegek száma, kevesebb mint 100 aktív fertőzöttet tartanak nyilván az illetékesek szerint.

Pannon RTV/Molnár Ádám

A Magyarkanizsai Egészségházból eddig 55 dolgozó oltatta be magát. Ez a páciensek megvédése érdekében is fontos.

Dr. Szabó Elvira, nőgyógyász, Magyarkanizsai Egészségház: „Én úgy gondolom, hogy orvosként hiszek a tudományban, és azt gondolom, hogy mindenképpen így tudjuk a problémát megoldani. Próbálkozunk mindenféle védekezési módszerrel, de csak, amikor a populáció egy nagy százalékban ellenállóvá válik, akkor fog a vírus eltűnni.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

A koronavírus miatt az orvosok munkája is nehezebb, szervezési nehézségekkel küzdenek, és különböző szabályokat kell betartaniuk - mondta dr. Lázár Sarnyai Nóra gyermekorvos.

„A mi elsődleges küldetésünk, mint orvosnak, az, hogy ne csak a beteg embereket gyógyítsuk, hanem dolgozzunk azon is, hogy a betegségeket megelőzzük. Ezek a betegségek mindenhol ott vannak, a legegyszerűbb tevékenységeink, mint az evés, ivás, játék során is elkaphatjuk ezeket. A legjobb döntés az, ha felvesszük a védőoltásokat, amik megvédenek bennünket.”

Pannon RTV/Molnár Ádám

Az illetékesek szerint Magyarkanizsa községben az elmúlt két hét alatt drasztikusan csökkent az aktív fertőzöttek száma, viszont nőtt azon betegek száma, akiknél különböző szövődményeket okozott a vírus.

Magyarkanizsa
vakcina
védőoltás
koronavírus

Most

13:15, Frissítve: 15:31

Egyelőre megmenekült az idei szőlő

Elégedettek a királyhalmi szőlősgazdák a szőlőtőkék állapotával egy héttel a Vince-napi próbametszés után. Az enyhe télnek köszönhetően eddig nem mutatkoztak fagykárok.
13:06, Frissítve: 14:02

Leégett egy családi ház Padén

Tűzeset történt hétfőn a padéi Szervó Mihály utca egyik kis családi házában. A lángok mindent tönkretettek, teljesen lakhatatlanná vált az épület.
12:43

Elhunyt Börcsök Enikő

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 53 évesen, éppen a születésének napján halt meg.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.