Ugrás a tartalomra

Újabb beruházás a törökkanizsai gimnáziumban és szakiskolában

2021.05.28
12:50
2021.05.28
17:03
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosak a beruházások a törökkanizsai Dositej Obradović Gimnáziumban és Szakiskolában. Az iskolának jelenleg 350 tanulója van és várják az elsősök jelentkezését a felszerelt, modern intézménybe.

Az elmúlt időszakban több beruházás és felújítás is megvalósult a törökkanizsai gimnáziumban és szakiskolában. Egyebek mellett tartományi támogatásokból újult meg a tetőszerkezet, valamint a víz- és a hőszigetelés is. Emellett a tavalyi évben a magyar kormány támogatásának köszönhetően a tankonyha bővítése és felszerelése is megtörtént. 

Orosz Urbán Csilla, a Törökkanizsai Községi Tanács tagja: „Ennek értéke közel 10 millió forint volt és így a szakács és cukrász szakon tanuló diákok tankonyhájának a felszerelése valósult meg korszerű gépekkel és berendezésekkel. Ezek a gépek több helyet kívántak, valamint korszerű villamoshálózatot, így szükségessé vált a tankonyha bővítése is.”

Az intézményben az idei évben a tartományi oktatási titkárság támogatásának köszönhetően a földszinti toaletteket fogják felújítani a nyári szünet ideje alatt. A munkálatok magukban foglalják a csempézést, a vízvezetékcserét, az új csaptelepeket, az új WC-kagylókat és mosdókat is. 

Fekete Angéla, a törökkanizsai Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola igazgatója: „Mi egy három fázisos technikai dokumentációval pályáztunk. Mindhárom fázis az iskolai toalettek felújítására vonatkozik, és 1 millió 300 ezer dinár értékben kaptunk támogatást az első fázis megvalósítására, ami tulajdonképpen a földszinten lévő tanulói WC-helyiségek teljes felújítását fogja magában foglalni.”

Az igazgató hozzátette, a szeptemberben kezdődő tanévben ugyanazokat a szakokat szeretnék megnyitni, mint a tavalyi évben, magyar nyelven a kombinált szakács-cukrász szakot, 30 tanulóval, valamint a magyar nyelvű gépjárművezetői szakra szintén 30 tanuló jelentkezését várják.

Törökkanizsa
Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola
Orosz Urbán Csilla
Fekete Angéla
felújítás
tetőszerkezet

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:09

Izrael ugyanúgy folytatja

Amerika azt üzente Izraelnek, hogy vigyázzon, mert elveszítheti a nemzetközi támogatást, ha nem enyhít álláspontján a gázai háborúval kapcsolatban.
16:46, Frissítve: 17:28

Nem ad okot aggodalomra a Tisza vízállása

A reggel mért adatok szerint 492 centiméter volt a Tisza vízszintje a hivatalos zentai vízmércénél. Ez nagyjából 150 centiméterrel magasabb az ebben az időszakban átlagosan mért vízállásokhoz képest.
15:56

Mit mond Amerika?

Sürgősen folytatni kell a dinárhasználatot tiltó prištinai rendeletről szóló egyeztetést - közölte az amerikai külügyminisztérium.

Népszerű