Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb beruházás a törökkanizsai gimnáziumban és szakiskolában

2021.05.28
12:50
2021.05.28
17:03
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosak a beruházások a törökkanizsai Dositej Obradović Gimnáziumban és Szakiskolában. Az iskolának jelenleg 350 tanulója van és várják az elsősök jelentkezését a felszerelt, modern intézménybe.
Pannon RTV

Az elmúlt időszakban több beruházás és felújítás is megvalósult a törökkanizsai gimnáziumban és szakiskolában. Egyebek mellett tartományi támogatásokból újult meg a tetőszerkezet, valamint a víz- és a hőszigetelés is. Emellett a tavalyi évben a magyar kormány támogatásának köszönhetően a tankonyha bővítése és felszerelése is megtörtént. 

Orosz Urbán Csilla, a Törökkanizsai Községi Tanács tagja: „Ennek értéke közel 10 millió forint volt és így a szakács és cukrász szakon tanuló diákok tankonyhájának a felszerelése valósult meg korszerű gépekkel és berendezésekkel. Ezek a gépek több helyet kívántak, valamint korszerű villamoshálózatot, így szükségessé vált a tankonyha bővítése is.”

Pannon RTV

Az intézményben az idei évben a tartományi oktatási titkárság támogatásának köszönhetően a földszinti toaletteket fogják felújítani a nyári szünet ideje alatt. A munkálatok magukban foglalják a csempézést, a vízvezetékcserét, az új csaptelepeket, az új WC-kagylókat és mosdókat is. 

Pannon RTV

Fekete Angéla, a törökkanizsai Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola igazgatója: „Mi egy három fázisos technikai dokumentációval pályáztunk. Mindhárom fázis az iskolai toalettek felújítására vonatkozik, és 1 millió 300 ezer dinár értékben kaptunk támogatást az első fázis megvalósítására, ami tulajdonképpen a földszinten lévő tanulói WC-helyiségek teljes felújítását fogja magában foglalni.”

Pannon RTV

Az igazgató hozzátette, a szeptemberben kezdődő tanévben ugyanazokat a szakokat szeretnék megnyitni, mint a tavalyi évben, magyar nyelven a kombinált szakács-cukrász szakot, 30 tanulóval, valamint a magyar nyelvű gépjárművezetői szakra szintén 30 tanuló jelentkezését várják.

Törökkanizsa
Dositej Obradović Gimnázium és Szakiskola
Orosz Urbán Csilla
Fekete Angéla
felújítás
tetőszerkezet

Most

Népszerű