Ugrás a tartalomra
Tanjug/Slobodan Miljevic

Újabb intézkedések a járvány terjedésének visszaszorítására

2020-03-28
17:06
Forrás
Szerbiai RTV
Amellett, hogy Szerbiában hétvégenként 17 óra helyett 15 órától kezdődik meg az általános kijárási tilalom, számos további intézkedést fogadott el mai ülésén a szerb kormány.

A karanténkötelezettség időtartamát 14 napról minden esetben 28 napra emelték. Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki március 14-e után érkezett az ország területére, 28 napot köteles önkéntes karanténban tölteni. Tehát azok, akik az említett időpont után érkeztek, és 14 napos kötelező házi karantént határoztak meg esetükben a hatóságok, ez a szám most automatikusan 28 napra emelkedik. A szabályok betartását az illetékes szervek a következőkben is ellenőrizni fogják. A szerb kormány visszavonta továbbá a kutyasétáltatásra kijelölt esti időszakot is, amely 20 és 21 óra között tartott eddig. Emellett döntést hoztak arról, hogy országszerte az összes piacot, legyen az nyílt vagy zárt meghatározatlan időre be kell zárni. Az illetékesek leszögezik, a döntéseket azért hozták, hogy visszaszorítsák a koronavírus terjedését.

koronavírus
koronavírus-járvány
kijárási tilalom

Most

17:40

Pünkösdhétfő van

Pünkösdhétfő a pünkösdvasárnap fő ünnepet követő nap. Pünkösdkor ünnepli a kereszténység a Szentlélek eljövetelét, az egyház születésnapját.

Népszerű