Ugrás a tartalomra

Újabb iskola tiltja a mobilok használatát, máshol kötelező az egyenruha

2023.03.31
11:16
2023.03.31
12:24
Forrás
VajdaságMa
Betiltották a mobiltelefonok használatát mind a tanároknak, mind a diákoknak az egyik kragujevaci általános iskolában.

Egy másik, környékbeli oktatási intézményben pedig bevezették az egyenruhát. A Kragujevachoz tartozó Stanovo településen működő Dragiša Mihailović Általános Iskola igazgatója, Dalibor Tvrdišić azt nyilatkozta, a mobiltelefon-használat tilalma a digitális erőszak megelőzésének egyik formája. Tilos fényképezni és videót készíteni, a telefonálás és SMS-ezés pedig csak az órák közötti szünetben engedélyezett. Elmondása szerint az egyik tanteremben kihelyeztek egy zsebekkel ellátott vásznat, a tanulók pedig ezekbe a zsebekbe teszik a telefonjukat. A mobiltelefon-használatot az órák közötti nagy- és kisszünetek ideje alatt is korlátozzák. A Kragujevac melletti Čumić faluban lévő Prota Stevan Popović Általános Iskolában pedig több évtized után ismét kötelezővé tették az egyenruhát. A diákparlament kezdeményezésére vezették be, a döntést a pedagógusok és a szülői tanács is támogatta, közölte a Kragujevaci Rádió és Televízió.

mobiltelefon
egyenruha
Kragujevac

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.