Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újabb járdaszakasz kiépítése zajlik a zentai Szent Anna temetőben

2023.03.24
14:05
2023.03.24
16:08
Forrás
Pannon RTV
Újabb járdaszakasz kiépítése zajlik a zentai Szent Anna temetőben. A tavaly megkezdett és előzőleg befejezésre került útszakasz mellett idén több jelentősebb beruházás is tervben van a katolikus temető területén.

A 2022-ben felavatott Szent Anna szobor mellett egy közel 100 méteres járdaszakasz is befejezésre került, amelyet most újabb kiépítése követ. A helyi hívők fontosnak érzik a temetőben zajló rekonstrukciós munkálatok folytonosságát.

Burány Imre, templomatya, Zenta: „Általában az asszonyok jönnek, mert úgy van az életben, hogy az özvegyasszony a több, és akkor azok jönnek ki megnézni. Ez nagyon jó így. Ha most látnánk, hogy hogyan nézett ki azelőtt ez a temető, akkor most nagyon meglepődnénk, mert itt csak jobban szemétdomb és ilyesmi volt. Most kezd temetőre hasonlítani.”

A munkálatok közel 100 méteres szakaszt ölelnek fel és előreláthatólag pár napon belül elkészülnek vele.

Recskó Béla, a pasztorális tanács elnöke: „Ezt az újabb beruházást a temető eddig befolyt jövedelméből szándékozzuk megvalósítani, ezeket a járda újraépítéseket. Ebben az esetben 400 ezer dinár körül van ez a tiszta bevétel, amit vissza tudunk forgatni és ez is a szándékunk, hogy a jövőben is minden tiszta befolyt összeget a temető állagának, állapota javítására fogjuk fordítani.”

A tervek szerint még az idén pénzforrások függvényében megkezdődik majd annak az emlékhelynek a kialakítás is, amely az I. világháborúban elesett zentaiaknak állít majd emléket.

temető
útfelújítás
járda
Zenta
Szent Anna temető
Burány Imre
Recskó Béla

Most

08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű