Ugrás a tartalomra

Újabb óvintézkedésekről dönthet a szerbiai válságstáb

2020.11.06
07:58
Forrás
Blic
A délben kezdődő ülésen arról is szó lesz, hogy meddig legyenek nyitva a szórakozóhelyek.

Ma ülésezik a köztársasági válságstáb, amely megvitatja az új megelőző intézkedéseket a koronavírus járvány visszaszorítása érdekében.

Előzetes információk szerint a vendéglátóipari egységek, a szórakozóhelyek nyitva tartásán módosítanának.

A fővárosra vonatkozóan dr. Predrag Kon járványügyi szakember a Pink TV-ben arról beszélt, hogy a fertőzöttek számának további növekedésére számítanak, és hogy nem csak Belgrádban, hanem az egész országra vonatkozóan a járványügyi helyzet a kedvezőtlenből átfordulhat rendkívülibe.

Elmondta, Szerbiában is a németországi modell jelenthet megoldást, amely szerint a vendéglátóipari egységek bár nyitva tarthatnak 23 óráig, de este 9 után nem szolgálnak fel alkoholos italokat.

Azt is fontolgatják, hogy azon általános iskolásoknak, akiknek őszi szünetük lesz, azt meghosszabbítanák. Eszerint hétfőn és kedden a gyerekeknek online órákat tartanának, és szerdától kezdődne egy ún. mini őszi szünet.

A köztársasági válságstáb ülése ma délben kezdődik.

óvintézkedések
válságstáb
döntés
járvány
koronavírus
ülés

Most

10:01, Frissítve: 10:08

A niši Radničkit fogadja a TSC

Ismét hazai pályán játszik ma a TSC labdarúgó csapata. A topolyaiak a bajnokság 17. fordulójában a niši Radnički együttesét látják vendégül.

Népszerű

Mezőgazdászok, figyelem!

Új pályázatot hirdettek a mezőgazdászok számára. Beruházásaik 50 százalékát az állam biztosítja, vissza nem térítendő támogatás formájában.

Elindult a személyforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon

Az első járat 5 óra 19 perckor indult Szegedről. Az első utasok között volt Lázár János magyar közlekedési miniszter és dr. Pásztor Bálint a VMSZ megbízott elnöke is. A személyvonatok ezen a vonalon ötször közlekednek majd mindkét irányba.