Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb Pfizer-BioNtech vakcinaszállítmány érkezik Szerbiába

2021.04.18
07:14
2021.04.18
13:24
Forrás
Tanjug
A Pfizer illetve a kínai Sinopharm védőoltásai óraműpontossággal érkeznek, de ugyanez nem mondható el a COVAX-rendszer vakcináiról – emelte ki Aleksandar Vučić tegnap este a B92 vendégeként.

211 ezer Pfizer-BioNtech és 500 ezer kínai vakcina érkezik a jövő héten Szerbiába - mondta Aleksandar Vučić tegnap este a B92 vendégeként. A szerb államfő kiemelte, a Pfizer, illetve a kínai Sinopharm védőoltásai óraműpontossággal érkeznek, de ugyanez nem mondható el a COVAX-rendszer vakcináiról. Aleksandar Vučić szerint Szerbiának továbbra is az európai utat kell követnie, továbbra is együtt akar működni az EU-val, de ebben az esetben ki kell mondani az igazságot, miszerint a COVAX-rendszerből nem annyi védőoltás érkezett, amennyit a szerződés magába foglalt. A Torlak Intézet terveiről annyit mondott, hogy a régió egyik legjobb oltóanyaggyártó központjává alakítják majd.

Pfizer-BioNTech
védőoltás
koronavírus
Aleksandar Vučić

Most

20:55

Újabb intenzív rakétatűz

Intenzív rakétatüzet zúdított a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász terrorszervezet Izraelre szerda este - jelentette a 12-es kereskedelmi TV híradása. Előzőleg az izraeli légierő lerombolt egy sokemeletes épületet a Gázai övezetben.
20:53, Frissítve: 21:49

Autópálya épül Muzslya legrégebbi utcájában?

Nagy elégedetlenséget váltott ki Muzslyán a Belgrád-Nagybecskerek-Újvidék közötti leendő autópálya terve. A dokumentum szerint ugyanis néhány házat lebontanak a bánáti helyi közösség legrégibb utcájában, és kerteket is elvennének az építkezés miatt.
20:51, Frissítve: 20:59

Felújítják a kishegyesi Szűz Mária-szobrot

Sokakat meglep, még a helyieket is, hogy Kishegyes Nyugati temetőjében egy régi és hányattatott sorsú szobor található. Egykor a település büszkeségének számított a Szűz Mária-szobor, de évtizedekre eltűnt a köztudatból.

Népszerű

Megtartották az év első vásárát Topolyán

A december 9-én bevezetett rendkívüli állapot óta a bácskai településen eddig nem tartották meg a közkedvelt vásárt. Miután feloldották a rendkívüli állapotot, a hagyományosan minden hónap második vasárnapján megtartott vásár most újra benépesült.

Sakálok Királyhalom környékén

A vadászok szerint a helyzet azért is aggasztó, mert a falkákban támadó ragadozók egyre inkább megritkítják a nemes vadállományt.

Mikor nyithatnak a kishatárátkelők?

Folyamatosan melegen tartjuk a témát, rámutatunk a probléma megoldásának fontosságára, de ehhez átcsoportosításokra van szükség – emelte ki Pásztor István a Közügyek stábjának adott interjújában.