Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Újabb rendőrségi akciót tartottak Horgoson

2022.11.29
15:56
2022.11.29
16:40
Forrás
Pannon RTV
Az akció során teljes egészében kiürítették a település külterületén található két legnagyobb migránstanyát. A sátrakat elbontották, a temérdek szemetet pedig elszállították.
Pannon RTV/Raffai Csaba

Jelenleg nyugalom van Horgoson. A rendőrség és a csendőrség folyamatosan járőrözik, a faluba betévedő migránsokat kitessékelik.

Jaksity Fodor Erika, Horgos:
Az egy biztonság azért, hogy az ember látja, hogy mégis van rendőrség, meg úgy mennek. Itt most be lehet látni ebbe az utcába, mert azelőtt, ha ide benéztünk, akkor itt körülbelül 50 migránst láttunk. Mert itt van egy pénzváltó, meg itt van a kínai üzlet, és ott eszméletlen mennyiségű ember mászkált, sőt nemcsak a járdán, hanem kinn az úttesten, nem tudtak közlekedni az autók, a biciklisek, mert tele volt velük.

Kiss Ibolya, Horgos: Este már nem nagyon merünk kimozdulni otthonról, csak bent vagyunk. Most szinte elég jó, hogy ilyen üres a falu, nyugodtan be bírunk jönni.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Egy néhány fős marokkói migránscsoportot is kitessékeltek a faluból a hatóság emberei. Egyikük állítása szerint otthon operatőrként dolgozott, gyakran lakodalmakat vett fel, de egyre kevesebb a munka és a pénz is, ezért a jobb élet reményében indult el Európába. Azt még nem döntötte el, melyik lenne a célország.

Marokkói vagyok, a rendőrség miatt nem is akarok a faluban maradni, Magyarországra szeretnék átjutni.

Pannon RTV/Raffai Csaba

A magyar határ közvetlen közelében található az úgynevezett kis Bácska birtok, ahonnan a csütörtök esti lövöldözést követően pénteken több száz illegális bevándorlót szállítottak el a különleges rendőri erők. Hétfőn azonban már ismét benépesült az illegális sátortábor, és hétfő reggelre már csaknem száz migráns jött ide vissza.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Kedd reggelre azonban a rendőrök ismét kiürítették a tábort, és megkezdődött a terep teljes felszámolása, a sátrakat elbontották, a szemetet elszállították, a talajt elsimították, hogy ne tudjanak ide visszatérni az illegális migránsok.

Pannon RTV/Raffai Csaba

Közben egy másik helyszínen is zajlott egy nagyszabású akció. Ott tucatnyi munkagép dolgozott és egymás után jöttek-mentek a teherautók. Az épületeket rendőrök és csendőrök fésülték át. A csütörtök esti lövöldözést követően az autópálya melletti Gucci-tanyáról is több mint ezer migránst szállítottak el a hatóság emberei Preševóba, de ide is visszatértek a hétfői nap folyamán az illegális bevándorlók. Kedden ezt az illegális migránstábort is felszámolták.

Elvitték innen a migránsokat és kitakarították a tanya teljes területét.

Voltak, akik még a tanya kitakarítása közben is megpróbáltak visszaszivárogni, őket a hatóság emberei elküldték. Az illetékesek azt mondták, a tervek szerint a napokban ismét begyűjtik a Horgos külterületén maradt, most elenyésző számú migránst.

Horgos
migráns

Most

15:04, Frissítve: 15:11

Hárman haltak meg egy buszbalesetben Szlovéniában

Súlyos buszbaleset történt hajnalban Szlovéniában. Három utas - két nő és egy férfi meghalt, többen pedig megsérültek, amikor a jármű Muraszombat környékén letért az autópályáról, és beleborult a sztráda melletti árokba.
12:56, Frissítve: 13:17

Csúcstalálkozó légiriadó közben

Ma is légiriadót rendeltek el Ukrajna egész területén. A háború sújtotta Kijevben uniós csúcstalálkozó zajlik. Újabb Oroszország elleni szankciókról és az Ukrajnát segítő intézkedésekről egyeztetnek az uniós és az ukrán vezetők.
12:42, Frissítve: 12:53

A világ világosságai

A katolikus egyház Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepéről, Jézus templomi bemutatásáról, valamint a megszentelt élet napjáról emlékezett meg február 2-án.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.