Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb segély a nyugdíjasoknak?

2021-01-14
11:26
2021-01-14
11:32
Forrás
Politika
Újabb, egyszeri pénzügyi segélyt kaphatnak a szerbiai nyugdíjasok - értesült nem hivatalos forrásból a Politika.

A nyugdíjakat januárban 5,9 százalékkal emelték, valamint egy-egy vitamincsomagot is előlátott az időseknek az államvezetés. Ezen felül 2021-ben egyszeri pénzügyi támogatást is kaphatnak a Politika szerint. Azt egyelőre még nem tudni, hogy mind az 1,7 millió nyugdíjasnak jár-e majd a segítség, vagy csak a leginkább rászorulóknak. Az illetékesek minden esetre állítólag arra törekszenek, hogy mindenki egyformán részesüljön a támogatásból. Ehhez azonban a megfelelő gazdasági háttér is szükséges lesz. A nyugdíjasok decemberben már kaptak egy 5 ezer dináros segélyt, akkor arra 8,6 milliárd dinárt különített el az ország.

nyugdíjas

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.