Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újabb szállítmány érkezett Szerbiába a HPV elleni védőoltásból

2022.06.23
13:08
Forrás
Szerbiai RTV
Erről tájékoztat a Köztársasági Egészségbiztosítási Alap.

Az oltások szétosztása a helyi egészségházak között hétfőn kezdődik, ezt követően az érdeklődők felkereshetik a saját településükön található egészségügyi intézményeket. Az oltás államilag támogatott, a legideálisabb beadatni 12 és 14 éves kor között, az első szexuális aktus előtt. Kortól függően kettő vagy három dózisban lehet beadni. A humán papillomavírus a nőknél méhnyakrákot, a férfiaknál péniszdaganatot okozhat, de bőrrákot, garat-, nyelőcső- és nyelvrákot is előidézhet.

HPV
HPV oltás
HPV elleni vakcina
hpv vakcina

Most

19:22, Frissítve: 20:12

Ég a fenyőerdő Miskolc közelében, a Bükkben

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.