Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Újdonságok Moholon

2020.12.18
12:44
2020.12.18
15:24
Forrás
Pannon RTV
Saját épülettel gazdagodott a moholi Pro Communitas Civil Szervezet. A hírről sajtótájékoztatón számolt be a szervezet elnöke. Az eseményen bemutatták Baranyi István harmadik, posztumusz kötetét.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A moholi Pro Communitas civil szervezet 2012-ben jött létre azzal a céllal, hogy a közösséget szolgálja. 2015 márciusában tartós bérleményben vette ki azt az épületet, amely közösségi házként működik. Az idén, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatának segítségével meg is vásárolhatta.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Az épületet több civil szervezet és művelődési egyesület is használja, emellett különféle rendezvényeket is tartanak benne. Bálint Ferenc, a szervezet elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az épületet szeretnék felújítani. A tervek szerint az udvarban egy grillezéshez alkalmas helyet és játszóteret alakítanak ki.

Bálint Ferenc, a moholi Pro Communitas Civil Szervezet elnöke: „Ami az épületet illeti, itt van még hely arra, hogy rendezvényteremmé bővítsük. Már megkerestek bennünket azzal is, hogy kiállításokat is szervezhetnénk. Úgyhogy a látványtervnél ebbe az irányba is gondolkodtunk, hogy mind a két terem meglegyen.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A sajtótájékoztatón bemutatták Baranyi István: Mohol mezőváros monográfiája című harmadik, posztumusz kiadását is. Az első kötet közel 13 évvel ezelőtt jelent meg, míg a második 10 évvel később. A harmadik, vagy ahogyan a moholiak nevezik, a piros könyv, az első két kötet bővített kiadása.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Világos Tibor, a Moholi Családok Egyesületének elnöke: „Magáról a könyvről azt lehet tudni, hogy mintegy 200 oldallal több található benne, természetesen a megfelelő tartalommal feltöltve. Ez a könyv igazából Moholról szól, a moholi emberekről, Moharévétől egészen Mohollá alakulásáig.”

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A könyv megvásárolható hétfő délelőttönként, illetve csütörtök délutánonként a Közösségi Házban.

Mohol
Pro Communitas Civil Szervezet
épület
Bálint Ferenc
Világos Tibor
Baranyi István
könyv

Most

15:20, Frissítve: 16:34

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.