Ugrás a tartalomra

Újdonságok Moholon

2020.12.18
12:44
2020.12.18
15:24
Forrás
Pannon RTV
Saját épülettel gazdagodott a moholi Pro Communitas Civil Szervezet. A hírről sajtótájékoztatón számolt be a szervezet elnöke. Az eseményen bemutatták Baranyi István harmadik, posztumusz kötetét.

A moholi Pro Communitas civil szervezet 2012-ben jött létre azzal a céllal, hogy a közösséget szolgálja. 2015 márciusában tartós bérleményben vette ki azt az épületet, amely közösségi házként működik. Az idén, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályázatának segítségével meg is vásárolhatta.

Az épületet több civil szervezet és művelődési egyesület is használja, emellett különféle rendezvényeket is tartanak benne. Bálint Ferenc, a szervezet elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az épületet szeretnék felújítani. A tervek szerint az udvarban egy grillezéshez alkalmas helyet és játszóteret alakítanak ki.

Bálint Ferenc, a moholi Pro Communitas Civil Szervezet elnöke: „Ami az épületet illeti, itt van még hely arra, hogy rendezvényteremmé bővítsük. Már megkerestek bennünket azzal is, hogy kiállításokat is szervezhetnénk. Úgyhogy a látványtervnél ebbe az irányba is gondolkodtunk, hogy mind a két terem meglegyen.”

A sajtótájékoztatón bemutatták Baranyi István: Mohol mezőváros monográfiája című harmadik, posztumusz kiadását is. Az első kötet közel 13 évvel ezelőtt jelent meg, míg a második 10 évvel később. A harmadik, vagy ahogyan a moholiak nevezik, a piros könyv, az első két kötet bővített kiadása.

Világos Tibor, a Moholi Családok Egyesületének elnöke: „Magáról a könyvről azt lehet tudni, hogy mintegy 200 oldallal több található benne, természetesen a megfelelő tartalommal feltöltve. Ez a könyv igazából Moholról szól, a moholi emberekről, Moharévétől egészen Mohollá alakulásáig.”

A könyv megvásárolható hétfő délelőttönként, illetve csütörtök délutánonként a Közösségi Házban.

Mohol
Pro Communitas Civil Szervezet
épület
Bálint Ferenc
Világos Tibor
Baranyi István
könyv

Most

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.