Ugrás a tartalomra
Pixabay/illusztráció

Újévvárás a Julianus-naptár szerint

2022.01.13
16:20
2022.01.14
07:13
Forrás
Magyar Szó
Az ortodox keresztény közösség a Julianus-naptár szerint ma várja az újévet, többen szerb újévnek vagy kiskarácsonynak is nevezik ezt a napot.

Az emberek ilyenkor családi körben, bőséges vacsorával várják be az újévet.

A legtöbb városban a járványhelyzet miatt lemondták a szabadtéri koncerteket. Az éttermekben és szállodákban a szerb újévet a meglévő járványügyi intézkedéseket betartva, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők ünnepelhetik.

A Szerb Pravoszláv Egyház mellett az orosz, a grúz, az ukrán és az örmény ortodox egyház, valamint a Szent hegy is ünnepel ma este.

újév
ortodox egyház
pravoszláv újév

Most

19:30, Frissítve: 21:47

Újra járható az M5-ös autópálya Lajosmizsénél

Az autópályán, Lajosmizse közelében a forgalom ismét zavartalanul haladhat. Kora este 3 gépkocsi ütközött az M5-ös autópályán Lajosmizsénél, a Szeged felé vezető oldalon - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.
18:11, Frissítve: 18:48

Kisorsolták az első lakásokat a nyereményjátékon

Šabacra és Kruševacra került a Vedd el a számlát és nyerj! nevű nyereményjáték első két díja, legalább is itt kaptak számlát a vásárlásukról a beküldők. Egy másfél szobás és egy kétszobás belgrádi lakás jár a nyerteseknek.
17:07, Frissítve: 17:19

Petr Pavel nyerte a cseh elnökválasztást

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást - derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.
16:02, Frissítve: 17:22

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.

Nyugdíjasok figyelmébe!

Februártól nyílik lehetőség jelentkezni a gyógyfürdők ingyenes igénybevételére. A kisnyugdíjasok kérhetik.