Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kállai Göblös Nikoletta

Újítások a Zentai Gimnáziumban

2018-02-08
14:58
2018-02-08
17:58
Forrás
Pannon RTV
Megújul a Zentai Gimnázium épülete, és a tanrendben is változások lesznek majd a következő tanévtől - jelentették be sajtótájékoztatón, ahol szó esett a diákok kiemelkedő teljesítményéről is.

A Zentai Gimnázium diákjai számos elismerésben részesültek az elmúlt időszakban. A tanulók versenyeken kamatoztatják tudásukat. Rosák Réka harmadikos, és több versenyen is megmérettette magát: „Legutoljára például a Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyen vettünk részt a csapattársaimmal. Ez a verseny két részből állt, volt a kreatív feladat, itt az első díjat hoztuk haza, a másik a tanulmányi része, ami több tantárgyból volt.”

Zentai Gimnázium, sajtótájékoztató

A diákok a következő tanévtől számos változást tapasztalhatnak majd az intézményben. A legfontosabb, tanulókat érintő változás az lesz, hogy a végzősöknek nem kell majd felvételizniük az egyetemekre, hiszen a sikeresen teljesített érettségikkel felvételt nyerhetnek.

Az új rendszerben a tanárok is nagyobb autonómiára számíthatnak. Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „Most ahogy én látom ezt a reformot, arra épül fel, hogy a tanár egy egyetemet végzett, mesterképzést végzett, önálló ember, aki el tudja végezni a feladatát, tudja, hol kell keresni az újdonságokat, a minisztérium szakemberei pedig ezt segítik.”

Zentai Gimnázium, sajtótájékoztató

Perpauer Attila, Zenta község Tanácsának oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, az önkormányzat támogatja a kiemelkedően teljesítő tanulókat. Ebből a célból már több utazást is szerveztek számukra.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az épület felújítási munkálatai miatt jelenleg a November 11. Általános Iskola biztosít helyet a középiskola tanulóinak és tanárainak, a következő évtől kezdve már a Zentai Gimnázium épületében folytatódhat a tanítás.

Zenta
gimnázium

Most

Népszerű

Bombarobbanás történt Topolyán

Csütörtök éjjel fél tizenegy körül a Ljubljanai utca 16-os szám alatt, B. L. otthona előtt robbant a bomba egy magyar rendszámtáblás autó alatt – adta hírül egy helyi (mojabackatopola.rs) hírportál.
Mentőautó

Holtan találtak egy 15 éves fiút Topolyán

A topolyai Bartók Béla utca egyik házában ma a reggel holtan találták a 15 éves O. A. -t. A kiskorú holttestét állítólag barátjának a dédanyja találta meg az ágyban.