Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kállai Göblös Nikoletta

Újítások a Zentai Gimnáziumban

2018-02-08
14:58
2018-02-08
17:58
Forrás
Pannon RTV
Megújul a Zentai Gimnázium épülete, és a tanrendben is változások lesznek majd a következő tanévtől - jelentették be sajtótájékoztatón, ahol szó esett a diákok kiemelkedő teljesítményéről is.

A Zentai Gimnázium diákjai számos elismerésben részesültek az elmúlt időszakban. A tanulók versenyeken kamatoztatják tudásukat. Rosák Réka harmadikos, és több versenyen is megmérettette magát: „Legutoljára például a Szent-Györgyi Albert Tanulmányi Versenyen vettünk részt a csapattársaimmal. Ez a verseny két részből állt, volt a kreatív feladat, itt az első díjat hoztuk haza, a másik a tanulmányi része, ami több tantárgyból volt.”

Zentai Gimnázium, sajtótájékoztató

A diákok a következő tanévtől számos változást tapasztalhatnak majd az intézményben. A legfontosabb, tanulókat érintő változás az lesz, hogy a végzősöknek nem kell majd felvételizniük az egyetemekre, hiszen a sikeresen teljesített érettségikkel felvételt nyerhetnek.

Az új rendszerben a tanárok is nagyobb autonómiára számíthatnak. Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „Most ahogy én látom ezt a reformot, arra épül fel, hogy a tanár egy egyetemet végzett, mesterképzést végzett, önálló ember, aki el tudja végezni a feladatát, tudja, hol kell keresni az újdonságokat, a minisztérium szakemberei pedig ezt segítik.”

Zentai Gimnázium, sajtótájékoztató

Perpauer Attila, Zenta község Tanácsának oktatással és művelődéssel megbízott tagja elmondta, az önkormányzat támogatja a kiemelkedően teljesítő tanulókat. Ebből a célból már több utazást is szerveztek számukra.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az épület felújítási munkálatai miatt jelenleg a November 11. Általános Iskola biztosít helyet a középiskola tanulóinak és tanárainak, a következő évtől kezdve már a Zentai Gimnázium épületében folytatódhat a tanítás.

Zenta
gimnázium

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:55, Frissítve: 18:10

Tökfesztivált tartottak Temerinben

A rendezvény az évek alatt nemzetközivé nőtte ki magát, így idén is itt hirdették ki legszebb konyhakertek magyarországi program vajdasági díjazottjait.
16:18

3 millió euró gyógykezelésre

Több mint hárommillió eurót különített el költségvetéséből Szerbia az idei év első félévében gyerekek és felnőttek gyógykezelésére - közölte a szerb kormány.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.