Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újítják fel a feszületeket Kishegyesen

2021.05.16
13:19
2021.05.16
17:47
Forrás
Pannon RTV
Felújítják az elhanyagolt, út mentén lévő kereszteket Kishegyesen. A felújítási munkálatok már megkezdődtek, a 14 keresztből eddig 3 újult meg teljesen, vagy részben.
Pannon RTV

A tervek szerint az év végéig az összes keresztet rendbe hozzák. Sándor István alpolgármester arról számolt be, hogy az akció összefogással valósult meg.

Sándor István, alpolgármester, Kishegyes: „Kishegyes település területén az utak mentén 14 kereszt található. A kishegyesi helyi közösség tanácsának volt egy döntése, hogy ezeket az út menti kereszteket közös erővel felújítsák. Kutatások is kezdődtek, hogy kik azok, akik ezeket a kereszteket gondozzák, illetve hol teljesen elhagyatott a kereszt. Szőke Anna korábbi képeiből, illetve kutatásaiból is merítettünk anyagot, hogy a kereszteket az eredeti állapotukba, az eredeti színnel tudjuk majd visszaállítani. A helyi közösség finanszírozza a munkálatok anyagköltségét. Némely esetben, ahol fakeresztekről van szó, teljes egészében kicserélik a keresztet, majd ugyanabban a méretben állítják vissza, ugyanarra a helyre, ahogy az korábban is volt.”

Kishegyes
kereszt
feszület
Sándor István

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.