Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tumisu

Újra iskola!

2020.11.15
14:20
2020.11.15
15:57
Forrás
Blic
A szerb kormány nem hozott olyan járványügyi intézkedést, amely az iskolák eddigi működését érintette volna, így a diákok az eddigi kombinált rendszer szerint visszatérnek az oktatásba holnaptól kezdve.

Holnaptól újra iskola! Korábban arról szóltak a nem hivatalos információk, hogy meghosszabbítják a háromnapos őszi szünetet, erről azonban nem született döntés.

Ana Brnabić szerb kormányfő elmondta, teljes mértékben az oktatás folytatását támogatja. Szavai szerint Szerbia-szerte az általános iskolákban összesen 39 fertőzött diákról tudnak, míg a középiskolákban 52-ről, ebből 22-en belgrádiak. Szerinte ezek a számok azt mutatják, hogy a szabályokat betartják az oktatási intézményekben, azok pedig biztonságosnak számítanak.

iskola
tanítás
szünet
őszi szünet

Most

16:40, Frissítve: 16:46

Újvidéken is tüntetnek a gazdák

Folytatják a tárgyalást a kormánnyal - ezt mondták a gazdák képviselői Újvidéken, miután nem fogadták el az újabb javaslatokat az aszálykárok enyhítésére. Az útzárlatok folytatásáról pedig órára órára döntenek.
16:17, Frissítve: 16:37

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.
15:44, Frissítve: 15:50

Szent István-nap Palicson és Szabadkán

Szombaton lesz Vajdaságban a Szent István-napi központi ünnepség. Palicson már 15 órától kirakodóvásárral várják a látogatókat, 18 órakor zenés vendégváró, 19 órakor pedig ökumenikus kenyérszentelő lesz a Vigadónál.
15:05

Óriási beruházás érkezik Magyarországra

Bejelentették Magyarország eddigi legnagyobb beruházását. Debrecenben a kínai Contemporary Amperex Technology Co. Limited (CATL), a világ legnagyobb akkumulátorgyártója hozza létre második európai üzemét.

Népszerű