Ugrás a tartalomra
Pixabay/Tumisu

Újra iskola!

2020.11.15
14:20
2020.11.15
15:57
Forrás
Blic
A szerb kormány nem hozott olyan járványügyi intézkedést, amely az iskolák eddigi működését érintette volna, így a diákok az eddigi kombinált rendszer szerint visszatérnek az oktatásba holnaptól kezdve.

Holnaptól újra iskola! Korábban arról szóltak a nem hivatalos információk, hogy meghosszabbítják a háromnapos őszi szünetet, erről azonban nem született döntés.

Ana Brnabić szerb kormányfő elmondta, teljes mértékben az oktatás folytatását támogatja. Szavai szerint Szerbia-szerte az általános iskolákban összesen 39 fertőzött diákról tudnak, míg a középiskolákban 52-ről, ebből 22-en belgrádiak. Szerinte ezek a számok azt mutatják, hogy a szabályokat betartják az oktatási intézményekben, azok pedig biztonságosnak számítanak.

iskola
tanítás
szünet
őszi szünet

Kapcsolódó tartalmak

Most

22:42

Finisben Németországban a választási kampány

Utolsó hetéhez érkezett a német választási kampány, amelynek nagy kérdése, hogy ki lesz Angela Merkel utódja, de talán még ennél is fontosabb, hogy milyen pártok fogják alkotni a következő kormánykoalíciót Berlinben.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.