Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Újra torlódások alakultak ki a szerb-magyar határon

2019-04-22
17:16
2019-04-22
18:40
Forrás
Pannon RTV
A hosszú sorok a Magyarországra befelé történő belépésnél alakultak ki.

Az autósok vasárnap óta akár több órát is vesztegelhetnek a nagyobb, de a kisebb határátkelőhelyeknél is. A megnövekedett személyautó-forgalom mellett a kamionok is tetemes időt várnak a határnál.

Vasárnap délután már óriási volt a sor a Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél. Az erre utazó autósoknak akár több óra hosszát is várakozniuk kellett.
Gyakorlatilag összeért a két határ hétfő kora délután. Volt, aki ennek láttán vissza is fordult a kapuk túloldalán, és másik átkelőhelyre hajtott.

Lucek László, Székesfehérvár, Magyarország: „Ritkán járunk erre, évente egyszer-kétszer. Most kivételesen ezt a határt választottuk, ha tudom ezt, amit most közöltek, akkor más útvonalat választottam volna.”

Vukan Papić, a horgosi határrendészet segédparancsnoka szerint az elkövetkező napokban a személyautók megnövekedett forgalma mellett több kamionra is számítanak. „Pillanatnyilag a horgosi határátkelőn megnövekedett forgalom tapasztalható a Szerbiából történő kilépéskor. Teljes kapacitással dolgozunk, és nincs hosszabb várakozás Szerbiából kifelé. Megfelelő rendőri állományunk van, tehát teljes kapacitással dolgozunk.”

A legfrissebb információkért érdemes felkeresni a police.hu oldalt, illetve a Facebookon az ezzel foglalkozó csoportokat is. A szerb határrendészet korábbi tájékoztatása szerint az ortodox húsvét és majális előtt és után is számítani kell nagyobb torlódásokra.

határ
Horgos
Röszke
várakozás
torlódás
húsvét
húsvéthétfő

Most

10:44

Kedveznek a nőknek Skóciában

Első országként a világon Skócia teheti ingyenesen elérhetővé a tamponokat és a betéteket a nők számára – a tervet a skót parlament első olvasatban már elfogadta.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.