Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Újra torlódások alakultak ki a szerb-magyar határon

2019-04-22
17:16
2019-04-22
18:40
Forrás
Pannon RTV
A hosszú sorok a Magyarországra befelé történő belépésnél alakultak ki.

Az autósok vasárnap óta akár több órát is vesztegelhetnek a nagyobb, de a kisebb határátkelőhelyeknél is. A megnövekedett személyautó-forgalom mellett a kamionok is tetemes időt várnak a határnál.

Vasárnap délután már óriási volt a sor a Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél. Az erre utazó autósoknak akár több óra hosszát is várakozniuk kellett.
Gyakorlatilag összeért a két határ hétfő kora délután. Volt, aki ennek láttán vissza is fordult a kapuk túloldalán, és másik átkelőhelyre hajtott.

Lucek László, Székesfehérvár, Magyarország: „Ritkán járunk erre, évente egyszer-kétszer. Most kivételesen ezt a határt választottuk, ha tudom ezt, amit most közöltek, akkor más útvonalat választottam volna.”

Vukan Papić, a horgosi határrendészet segédparancsnoka szerint az elkövetkező napokban a személyautók megnövekedett forgalma mellett több kamionra is számítanak. „Pillanatnyilag a horgosi határátkelőn megnövekedett forgalom tapasztalható a Szerbiából történő kilépéskor. Teljes kapacitással dolgozunk, és nincs hosszabb várakozás Szerbiából kifelé. Megfelelő rendőri állományunk van, tehát teljes kapacitással dolgozunk.”

A legfrissebb információkért érdemes felkeresni a police.hu oldalt, illetve a Facebookon az ezzel foglalkozó csoportokat is. A szerb határrendészet korábbi tájékoztatása szerint az ortodox húsvét és majális előtt és után is számítani kell nagyobb torlódásokra.

határ
Horgos
Röszke
várakozás
torlódás
húsvét
húsvéthétfő

Most

Népszerű

Holtan találtak három szerbiai nőt Bécsben

Három szerbiai állampolgárságú nő holttestét találták meg egy bécsi lakásban - tudósít a szerb közmédia. Sajtóinformációk szerint a három elhunyt nő egy anya és ikerlányai.