Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Újra torlódások alakultak ki a szerb-magyar határon

2019-04-22
17:16
2019-04-22
18:40
Forrás
Pannon RTV
A hosszú sorok a Magyarországra befelé történő belépésnél alakultak ki.

Az autósok vasárnap óta akár több órát is vesztegelhetnek a nagyobb, de a kisebb határátkelőhelyeknél is. A megnövekedett személyautó-forgalom mellett a kamionok is tetemes időt várnak a határnál.

Vasárnap délután már óriási volt a sor a Horgos-Röszke autópálya határátkelőnél. Az erre utazó autósoknak akár több óra hosszát is várakozniuk kellett.
Gyakorlatilag összeért a két határ hétfő kora délután. Volt, aki ennek láttán vissza is fordult a kapuk túloldalán, és másik átkelőhelyre hajtott.

Lucek László, Székesfehérvár, Magyarország: „Ritkán járunk erre, évente egyszer-kétszer. Most kivételesen ezt a határt választottuk, ha tudom ezt, amit most közöltek, akkor más útvonalat választottam volna.”

Vukan Papić, a horgosi határrendészet segédparancsnoka szerint az elkövetkező napokban a személyautók megnövekedett forgalma mellett több kamionra is számítanak. „Pillanatnyilag a horgosi határátkelőn megnövekedett forgalom tapasztalható a Szerbiából történő kilépéskor. Teljes kapacitással dolgozunk, és nincs hosszabb várakozás Szerbiából kifelé. Megfelelő rendőri állományunk van, tehát teljes kapacitással dolgozunk.”

A legfrissebb információkért érdemes felkeresni a police.hu oldalt, illetve a Facebookon az ezzel foglalkozó csoportokat is. A szerb határrendészet korábbi tájékoztatása szerint az ortodox húsvét és majális előtt és után is számítani kell nagyobb torlódásokra.

határ
Horgos
Röszke
várakozás
torlódás
húsvét
húsvéthétfő

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.