Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Újraéledő Újvidék

2021.05.24
22:10
2021.05.25
17:27
Forrás
Pannon RTV
Az illetékesek szerint jövő hónap közepéig Újvidék elérheti a nyájimmunitást. A Duna-menti városban már most kezd lassan, de biztosan visszatérni az élet. Megtelnek a sétálóutcák, parkok és a kora esti órákban a vendéglátóhelyek is.

Mivel az oltás jól halad Újvidéken, nem kizárt, hogy hamarosan már nagyobb bulikat és szabadtéri rendezvényeket is szervezhetnek. Megmutatjuk, hogyan tér vissza az élet Újvidékre.

Pannon RTV/Juhász Géza

Naplementekor romantikus látványt nyújt az újvidéki rakpartról a péterváradi vár. Fiatalok gyülekeznek kisebb-nagyobb társaságban. Önfeledt beszélgetés, egy kis italozás. A járványhelyzet előtti hangulatot idézi a látvány. Szerelmespárok, kutyájukat sétáltató emberek, kerékpárosok és persze ismét egyre több turista népesíti be az újvidéki rakpartot.

Pannon RTV/Juhász Géza

A Duna-parkban is főleg családok és párok sétálnak. Ginder Annamária Újvidéken tanuló egyetemista egy padon ülve a párjával romantikázott.

„Nagyon jó, hogy egy kicsit végre van élet Újvidéken. Visszatértünk a normális kerékvágásba, mert ha úgy vesszük, egyetemistákat látni, mozognak, gyerekek kinn vannak. Maszk nélkül rohangálnak az emberek, az igaz, de ezzel szemben nagyon jó érzés, hogy ki tudunk menni, van hova kimenni, kimozdulhatunk. Várjuk, hogy az egyetemen is helyreálljon az oktatás, hogy normálisan be tudjunk járni és találkozzunk a barátainkkal.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A kora esti órákban a Duna utcában is pezseg az élet. Az emberek a vendéglátóhelyek kerthelyiségeibe ülnek ki. Milan Markov családjával fagyizni jött ki a népszerű újvidéki sétálóutcára.

„Lazulunk, teljesen laza minden. És ennek örülök, hogy ez így van. Remélem, így is marad. Örülök neki, hogy visszatér a normális élet, az emberek ismét kimehetnek, jókedvűek, nevetnek. Ez a legfontosabb az életben.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A májusi naplementét a fiatalok és a kisgyerekes családok élvezik a legjobban. Kora este a Zmaj Jovina sétálóutcában is nagy a nyüzsgés, a vendéglátóhelyeken maszk nélkül iszogatnak a vendégek.

Pannon RTV/Juhász Géza

Az egyik közkedvelt városközponti bárban péntekenként munka utáni ingyen falatozásra várják a vendégeket a kora esti órákban. Maja Marčić szerint végső ideje, hogy ismét lehessen bulizni, persze, csak óvatosan.

„Elég volt az elszigeteltségből, azt gondolom. Minden óvintézkedést betartottunk, és azt hiszem, ennek most meglett az eredménye. És örülök az újraindulásnak, hogy visszatérünk a normális életbe.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Vuk Nikitović bártulajdonos azt mondja, abban reménykedik, hogy hamarosan ismét teljes kapacitással, hosszabb munkaidővel dolgozhatnak. Addig is szigorúan betartják az érvényben lévő szabályokat.

„Kötelező távolságtartás, fertőtlenítőszerek, a pincérek figyelmeztetik a vendégeket, amennyiben túl sokan csoportosulnak egy-egy asztal körül. Természetesen itt van a zene is, mi külön figyelmet fordítunk arra, hogy ne legyen túl hangos, hogy a vendégeknek ne keljen túl közel hajolniuk egymáshoz, hanem megfelelő távolságot tartva beszélgethessenek.”

Pannon RTV/Juhász Géza

Élőzene ugyan még nem szólhat, de a lemezlovasok már több kávézóban is szórakoztatják a vendégeket. Ha az oltakozás a továbbiakban is jól halad, lassacskán visszatérhetünk a normális kerékvágásba.

Újvidék
kávézó
étterem
nyitás
koronavírus

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.