Ugrás a tartalomra
plakát
Pannon RTV/Juhász Géza

Újvidék január 26-án hivatalosan is Európa Ifjúsági Fővárosa lesz

2019-01-13
00:00
Forrás
Dnevnik, Magyar Szó
Az ünnepélyes megnyitót a tartományi főváros nevében az OPENS Tanács ifjúsági szervezete rendezi meg.

A tervek szerint a Vojvodina Sport- és Üzletközpont (SPENS) nagycsarnokában három külföldi előadó lép fel: Mahmut Orhan DJ-producer, Jax Jones DJ és az Ofenbach DJ-páros. A 20 órakor kezdődő ingyenes rendezvényre több mint 5000 fiatalt várnak.

Ezt megelőzően az Európai Ifjúsági Fórum képviselői és a meghívott vendégek számára a Zsinagógában rendeznek kulturális-művészeti programot. Mindkét esemény szervezésére és lebonyolítására pályázatot írtak ki, amelyre január 17-ig jelentkezhetnek a vállalatok.

Újvidék
Európa Ifjúsági Fővárosa
OPENS

Most

21:17, Frissítve: 21:28

Pokoli hőség Európában, iskolákat zárnak be

Holnap tetőzhet a Szaharából érkező hőhullám, 40 fok feletti hőmérséklettel Franciaországban és Spanyolországban. Van, ahol 45 fokot várnak. Párizs elővárosaiban sorra zárják be az iskolákat.
19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.