Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Újvidéken is adakoznak

2022.03.11
14:34
2022.03.11
16:30
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség, a Caritas magyarországi szervezetével együttműködve adománygyűjtést szervez a kárpátaljai menekültek részére.
Pannon RTV

Ebbe a VMSZ újvidéki városi szervezete is bekapcsolódott. Eddig mintegy 45 adományozó vett részt az akcióban. Az adománygyűjtés folytatódik: szombaton és vasárnap tizenegytől három óráig az újvidéki Európa Kollégiumban, illetve Tiszakálmánfalván, a Katolikus Kör épületében fogadják az adományokat, elsősorban élelmiszereket és tisztálkodási szereket.

Vicsek Annamária, elnök, újvidéki VMSZ: „Hasonlóképpen, mint ahogy a koronavírus okozta világjárvány ideje alatt, megmutattuk az összefogást, a szolidaritást, és azoknak az embereknek segítettünk csomaggyűjtéssel, illetve bevásárlással, amire éppen szükség volt. Mi, az újvidéki magyarság, illetve az újvidéki magyar politikai vezetők most ezúttal is megmutatjuk, hogy közösséget, egységet tudunk vállalni, és segítünk a rászorulóknak.”

menekültek
adománygyűjtés
VMSZ
Újvidék
Vicsek Annamária

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.