Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Újvidéken is fokozatosan növekszik a napi esetszám

2021.07.16
14:00
2021.07.16
17:46
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Klinikai Központban jelenleg 12 pácienst kezelnek Covid-19 betegséggel, egy személy van lélegeztetőgépen. Az elmúlt 24 órában Vajdaságban 26 új fertőzést regisztráltak, ebből tízet Újvidéken.

A tartomány területén 170 aktív esetről tudnak, amiből 78-at a tartományi székvárosban azonosítottak.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Ahogy Vajdaság-szerte, úgy Újvidéken is lassan, fokozatosan növekszik a napi új fertőzöttek száma. A járványügyi szakemberek felhívják a figyelmet, hogy ez egy újabb hullám kezdetét jelentheti. Rámutatnak, hogy továbbra sem elegendő a beoltottak aránya, valamint hogy a járványügyi intézkedések betartására is fokozottabban kell figyelni.

Branislav Tadić, Istvánfölde: „Legvalószínűbb, hogy sor kerül egy újabb hullámra. Hogy félek-e? Nem túlságosan. Ezek olyan dolgok, amelyek a maguk útján haladnak. Hogy erre kihat-e az, hogy betartják az intézkedéseket, vagy nem, azt majd az idő megmutatja.”

Milentije Gordanić, Ledinci: „Én beoltattam magam. Felvettem mindkét védőoltást, legalábbis egyelőre. Hogy hogy lesz később, azt majd meglátjuk. Ha kell a harmadik is, azt is fel fogom venni. Úgy gondolom, hogy mindenkinek fel kéne vennie. Az emberek egyik felét beoltani, a másikat nem, ennek nincs semmi értelme. Főleg azokat kellene, akik mennek nyaralni, külföldre.”

Továbbra is érkeznek külföldi állampolgárok oltásra, elsősorban a környező országokból, főleg hétvégénként. Például Bosznia-Hercegovinában és Észak-Macedóniában is megesik, hogy nincs elég vakcina, és gyorsabban fel tudják venni itt, Szerbiában.

Ivana Hupert-Krstevska, Észak-Macedónia: „Elsősorban a személyes védelem miatt vettem fel, másodsorban pedig azért, mert egészségügyi munkás vagyok, nővér. Sok pácienset láttam, és azt is, hogy milyen a reakció a Covid-19-re. Jobb megvédeni magunkat, hogy ne kerüljön sor komolyabb komplikációra. Remélem, hogy az emberek jelentkeznek majd a felhívásra, és többen lesznek, akik beoltatják magukat.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

A nagy melegek miatt az Újvidéki Vásár egyes csarnokából az oltópont ideiglenesen átköltözött az újtelepi rendelőbe. Emellett a Promenád bevásárlóközpontban, valamint a mobil oltópontokon vehető fel a védőoltás.

Dr. Sanja Trivić, az Újvidéki Egészségház gyerekorvosa: „A részvételi arány most valamivel alacsonyabb, valószínűleg az évi szabadságok miatt, és a többség, aki akart, az elején felvette már a védőoltást. Most naponta körülbelül 200-an veszik fel az első adagot, 500 és 700 között a második adagot, és alapjában véve most a 35 és 45 év közötti korcsoportból jönnek legtöbben.”

A mobil oltóponttá alakított autóbusz leggyakrabban a Városháza előtt áll, de naponta változtatja a helyét, és megtalálható például a Strandon, az egyetemi városban vagy a Big bevásárlóközpontnál is.

Újvidék
oltás
vakcina
koronavírus

Most

17:04, Frissítve: 17:27

Olyan olcsó a tej, hogy a tejtermelők feladják

Míg a kenyér, a hús, a zöldségfélék és a gyümölcs ára nőtt, addig a tej és a tejtermékek ára maradt a régi már huzamosabb ideje. Az üzemanyag és a takarmány pedig folyamatosan drágul - panaszolják a tejtermelők.

Népszerű

Négy új pályázatot írt ki a tartomány

Az elsővel a női többségi tulajdonban lévő és nők által vezetett vállalkozásokat támogatják - mondta a Közügyek műsorában Pelt Ilona tartományi gazdasági és idegenforgalmi segédtitkár.