Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Újvidéken leszámolnak a szervezett bűnözéssel?

2019-05-21
15:17
2020-01-31
18:41
Forrás
Pannon RTV
Nem véletlen, hogy éppen Újvidéken került sor a rendőrnövendékek szolgálatba avatására - emelte ki Aleksandar Vučić.

A szerb államfő bejelentette, hamarosan átfogó rendőrségi akcióban számolnak le a drogkereskedelemmel és a szervezett bűnözéssel a tartományi székvárosban.

Ünnepélyes keretek között avatták fel Újvidék főterén a végzős rendőrnövendékeket és tűzoltókat. Aleksandar Vučić szerint nem véletlen, hogy éppen Újvidéken került sor a rendőravatóra. A szerb államfő bejelentette, hamarosan átfogó rendőrségi akcióban számolnak le a drogkereskedelemmel és a szervezett bűnözéssel a tartományi székvárosban.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia (SZHP): „Ma egy olyan munkát kezdenek meg, ami a legfontosabb minden társadalomban, így a miénkben is. A munka, amit végezni fognak azt jelenti, hogy először mindig másért dolgoznak és csak azután saját magukért. Azért lesznek, hogy megvédjék a lakosokat és hogy szolgálják őket. Alá kell rendelniük magukat a társadalomnak, a közösségnek, az embereknek, akik benne élnek.”

Aleksandar Vučić ígéretet tett a rendőrség berkeiben dolgozóknak, hogy hamarosan emelik a béreket, és biztonságosabb körülményeket biztosítanak számukra és családjaik számára. Az államfő egyúttal rámutatott arra is, hogy az elmúlt 18 évben tavaly történt a legkevesebb bűncselekmény.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia (SZHP): „Elégedettek vagyunk azzal, hogy 2018-ban volt a legkevesebb bűncselekmény az elmúlt 18 évben. A 2017-es évhez képest a bűncselekmények száma 6,7 százalékkal csökkent, de ez nem elég. Ennek a számnak továbbra is csökkennie kell. Ezért várjuk el önöktől azt, hogy keményen dolgozzanak, és elvégezzék a nehéz munkát.”

Nebojša Stefanović belügyminiszer elmondta, az állam továbbra is gondoskodik a belügyminisztérium kötelékében dolgozókról, a rendőröktől pedig lelkiismeretes munkát vár el, amellyel bizonyítják, hogy Szerbia képes megbirkózni a bűnözéssel.

Nebojša Stefanović belügyminiszer (SZHP): „A Belügyminisztérium dolgozóinak fizetése jelentősen nőtt az elmúlt években a felelős szerbiai politizálásnak köszönhetően, és újabb növelésekre is számíthatunk. Vučić elnök úr és a kormány erőfeszítéseinek köszönhetően megkezdődött a lakásépítés a biztonsági szolgálatok tagjai számára.”

Holnaptól 711 rendőrrel és tűzoltóval több lesz Szerbia utcáin, közül 125 nő. Az ünnepség keretein belül átadták az elismeréseket a legjobb eredménnyel végzett diákok számára.

A fiatal rendőrnövendékek avatóünnepségén ott volt Pásztor István, a tartományi parlament elnöke, Igor Mirović, a tartományi kormány elnöke, Miloš Vučević, Újvidék polgármestere, Aleksandar Vulin védelmi miniszter és Zoran Đorđević munkaügyi miniszter.

Újvidék
Aleksandar Vučić
Nebojša Stefanović
rendőr
tűzoltó
Miloš Vučević
Aleksandar Vulin
Zoran Đorđević
Pásztor István
Igor Mirović

Most

Népszerű

Megtalálták a csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.