Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Újvidéken is romlott a járványhelyzet

2022.01.06
15:56
2022.01.06
17:02
Forrás
Pannon RTV
Nőtt a fiatalok oltási hajlandósága.

Újvidéken is romlott a járványügyi helyzet, az oltási hajlandóság azonban megnőtt a fiatalok körében az újév beköszöntével. Továbbra is ez a korosztály van beoltva a legkisebb arányban.

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az újtelepi oltópont ma és holnap, tehát a pravoszláv karácsonyi ünnepek alatt is dolgozni fog. Jelenleg a Pfizer, a Sinopharm, és a Moderna oltóanyagai elérhetőek, de hamarosan érkezik az AstraZeneca oltóanyaga is.

Az ünnepek miatt alig vannak az oltóponton. Csak néhányan döntöttek úgy, hogy ekkor veszik fel a védőoltást. Nedeljko Vukovljak, Újvidék: „Muszáj felvennem, mivel Ausztriában dolgozom, és ott február elsejétől kötelező lesz az oltás.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Legtöbben a koronavírus elleni védőoltás második és harmadik dózisáért jelentkeznek. Vuk Garač, Újvidék: „A harmadik dózist szerettem volna felvenni az orosz vakcinából, de mivel az nincs, a kínait fogom felvenni.”

A fiatalok oltási hajlandósága nőtt, de a legtöbben csak a védettségi igazolások bevezetése miatt oltakoznak - mondták az újtelepi oltóponton, ahol a pravoszláv karácsonyi ünnepek miatt pénteken 10-től 16 óráig dolgoznak. Dragana Stefanović, ápoló, újtelepi covid-rendelő, Újvidék: „A Promenádában és a Verseci utcában lévő oltópont holnap nem lesz nyitva, nyolcadikától folytatjuk a munkát a megszokott időben.”

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Az újévvárás után rosszabbodott a járványügyi helyzet Újvidéken. Most ötször annyian jelentkeznek koronavírus-gyanús tünetekkel az újtelepi covid-rendelőben mint előzőleg, ez naponta nagyjából 700 embert jelent. A fertőzést majdnem ötven százalékuknál mutatják ki.

járvány
koronavírus
oltás
vakcina
fiatalok

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű