Ugrás a tartalomra

Ünnepelt az adai I. Helyi Közösség

2022.05.21
11:55
2022.07.01
14:43
Forrás
Pannon RTV
Színes programok kavalkádjával várták az érdeklődőket az adai I. Helyi Közösség Napja elnevezésű rendezvény keretein belül. A szervezők a rendezvény céljaként a közösségi élet újranyitását határozták meg.

Vastag János adai amatőr festő tárlatával vette kezdetét a rendezvény, de a 45 éves fennállását ünneplő hagyományőrző csoport kiállítását is megtekinthette a közönség.

Pál Edit, az adai I. Helyi Közösség hagyományápoló csoportjának vezetője: „Főleg virágos motívumokat, tehát színes kézimunkák kerülnek most kiállításra, holott az egyesületnek több profilja van. Valójában többféle kézimunkát és kézműves dolgokat készítünk, de ebbe a kisterembe mindent nem lehetett belezsúfolni.”

A magyarországi Akasztó település 2009 óta ápol testvérvárosi kapcsolatot Adával. Az élet szinte minden területén kialakult egy-egy közös pont - mondta Suhajda Antal, a magyarországi község polgármestere.

„Az emberek kedvessége, az emberszeretet, a vendégfogadás, ez a barátságosság, ami itt fogadott bennünket, én azt gondolom, hogy a hozzánk érkező adaiak is visszajőve ugyanezt tudják elmondani, hogy ugyanúgy szeretik egymást az emberek. A bor szeretete, az empátia, nagyon sok mindent sorolhatnék, hiszen két alföldi településről beszélhetünk. Nagyon sok minden közös bennünk.”

Az adai I. Helyi Közösség Napját idén első alkalommal szervezték meg a községben. Minden évben szeretnék ezentúl megtartani, és bemutatni a település természeti szépségeit is.

Lajkó Szilvia, az adai I. Helyi Közösség tanácsának elnökhelyettese: „Fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünkre. Erre is szeretnénk felhívni a figyelmet. Mint Tisza-menti település, a folyóval is foglalkoznunk kell, de oda kell figyelni nemcsak a privát környezetünkre, hanem a közterületekre is. Az I. Helyi Közösség programjával szorgalmazza a közterületek karbantartását és segíti a polgárokat ebben.”

Az ebből alkalomból meghirdetett „Álmaim kertje” elnevezésű rajzpályázatra több mint 100 gyermek alkotása érkezett be. A készítők oklevélben és ajándékcsomagban részesültek a rendezvény keretén belül.

I. Helyi Közösség
ünnep
festmény
kiállítás
rajzpályázat
Ada

Most

14:04, Frissítve: 14:12

Elhunyt Czakó Gábor, író

A vajdasági gyökerekkel is rendelkező, Kossuth- és József Attila-díjas író, kritikus, nyelvrégész, a nemzet művésze szerdán hajnalban, hosszú betegség után halt meg életének 82. évében.
13:11, Frissítve: 13:21

Tizenhatan vehették át diplomájukat Zentán

A kertész- és mezőgazdasági mérnök szakon végzett hallgatók diplomaosztóját a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Zentai Konzultációs Központjában tartották. Az eseménynek a Pro Scientia Naturae Alapítvány Oktatási Központja adott otthont.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.