Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ünnepelt a szabadkai Politechnikai Iskola

2018-04-26
13:12
2018-04-26
16:20
Forrás
Pannon RTV
2002. április 26-án vette fel az intézmény a jelenlegi nevét, azóta ezt a dátumot ünnepelik iskolanapként. Általános iskolások számára versenyt szerveztek, amelynek Szabadka történelme volt a témája.

Az internetes selejtezők után a legjobb nyolc iskola került a döntőbe 3-3 tanulóval. Az iskolanap alkalmából több kiállítást is szerveztek a fényképésztanulók munkaiból és De Negri Márió tanár festményeiből. A sport szerelmeseit az iskolaudvarában felállított sportfelszerelések várták.

Arancsity Dancsa Gyöngyi, igazgatóhelyettes, Politechnikai Iskola, Szabadka: „A döntőre nyolc feladatot készítettünk el, ami szintén városunk történelmével, építészetével kapcsolatos. Interaktív játékokról van szó. Ami érdekessé tette a diákok számára ezt a versenyt, az egyéni díjak mellett fődíjat is hirdettünk meg, ez pedig az iskolánk diákjai által a nyertes iskola egy termének a festése lesz.”

Szabadka
Politechnikai Iskola

Kapcsolódó tartalmak

Most

23:00, Frissítve: 23:07

Az Opel is manipulált a károsanyag-kibocsátással

Elrendelte 96 ezer Opel autó visszahívását pénteken a német közúti közlekedési hatóság a Volkswagen csoport dízelbotrányában leleplezett visszaéléshez hasonló károsanyag-kibocsátási manipuláció miatt.
20:24, Frissítve: 20:53

Mintegy ezer ösztöndíjasa van az MNT-nek

A 2018/19-es tanévre 228 kezdő egyetemistával és főiskolással, valamint 59 demonstrátori ösztöndíjassal írtak alá szerződést az újvidéki Európa Kollégiumban megrendezett ünnepségen.
19:14, Frissítve: 19:21

Civil Piknik a hét végén

A kétnapos összejövetel célja különböző civil gyakorlatok bemutatása, megvitatása, egymás munkájának megismerése, új kapcsolatok kiépítése. Az idei rendezvény témája: A közösség segítő ereje.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.
Tisza

Holttestet emeltek ki Zentánál a Tiszából kedden

Meg nem erősített információk szerint a múlt pénteken hajnalban a hídról vízbe esett férfi testét vetette ki magából a folyó, és ezt fedezték fel a vízparton sétálók - írja a Magyar Szó.