Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ünnepelt a szabadkai Politechnikai Iskola

2018-04-26
13:12
2018-04-26
16:20
Forrás
Pannon RTV
2002. április 26-án vette fel az intézmény a jelenlegi nevét, azóta ezt a dátumot ünnepelik iskolanapként. Általános iskolások számára versenyt szerveztek, amelynek Szabadka történelme volt a témája.

Az internetes selejtezők után a legjobb nyolc iskola került a döntőbe 3-3 tanulóval. Az iskolanap alkalmából több kiállítást is szerveztek a fényképésztanulók munkaiból és De Negri Márió tanár festményeiből. A sport szerelmeseit az iskolaudvarában felállított sportfelszerelések várták.

Arancsity Dancsa Gyöngyi, igazgatóhelyettes, Politechnikai Iskola, Szabadka: „A döntőre nyolc feladatot készítettünk el, ami szintén városunk történelmével, építészetével kapcsolatos. Interaktív játékokról van szó. Ami érdekessé tette a diákok számára ezt a versenyt, az egyéni díjak mellett fődíjat is hirdettünk meg, ez pedig az iskolánk diákjai által a nyertes iskola egy termének a festése lesz.”

Szabadka
Politechnikai Iskola

Most

21:18, Frissítve: 22:31

Szent István-napi ünnepség Palicson

Palicson tartották meg szombat este a Szent István-napi központi ünnepséget a VMSZ szervezésében. A magyar haza jó úton halad ahhoz, hogy visszanyerje régi önbecsülését - mondta Magyar Levente.
19:27, Frissítve: 22:03

Megtelt hívekkel a szabadkai székesegyház

Szent István hazánkat hazánkká és a keresztény Európa részévé tette - emelte ki prédikációjában Márfi Gyula veszprémi érsek a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban tartott misén szombaton délután.

Népszerű

nő babakocsival, kisgyerekkel

Változik a családtámogatás rendszere Vajdaságban

A tartományi kormány megszüntette a harmadik gyermek után járó támogatást Vajdaságban, mivel a 2017.december 24-e után született gyermekek után ezentúl a szerb kormány folyósítja a támogatást.

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.