Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ünnepi istentiszteletet tartottak a reformáció napján a szabadkai evangélikus templomban

2021.10.31
11:32
2021.10.31
16:59
Forrás
Pannon RTV
Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes Luther Mártont, a protestáns reformáció szellemi atyját méltatta.

Hangsúlyozta, fontos, hogy a hívek éljék meg és vallják is meg hitüket. Az istentiszteletet követően Luther Márton és Kálvin János reformátorok, valamint Iványi István tanár, történész, az evangélikus egyházi gyülekezet első szabadkai felügyelőjének mellszobrát is megkoszorúzták a Reformáció terén.

Pannon RTV

Dolinszky Gábor, evangélikus püspökhelyettes: "Ha nem lett volna ez az elmúlt másfél, közel kétéves időszak ezzel a járványhelyzettel, azelőtt úgy gondoltam, hogy nagyon sok ünnepünk, nagyon sok alkalmunk megszokássá válik. Most egy különleges helyzetben vagyunk, hogy itt van ez a járványhelyzet. Hitből élünk, igyekszünk hitből táplálkozni, de valahol mégis félünk. Az ember meg van ijedve és el van gyengülve. Én úgy gondolom, hogy ezért fontos a reformációban is feleleveníteni ezt a megújulást, egy belső megújulást, egy hitbeli megújulást."

evangélikus templom
reformáció
Dolinszky Gábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:30, Frissítve: 17:37

Vince-napi jóslat a Telecskai-dombokon

Bajsán is összegyűltek a borászok, hogy Vince-nap alkalmából vesszőt vágjanak, és megjósolják, hogy milyen lesz az idei év szőlőtermése a Telecskai-dombságon. A szőlőtermesztők errefelé is jó termésre számítanak.
17:24, Frissítve: 19:34

Vince-napi Borfesztivál és Borkóstoló Temerinben

Rossz bor nincs, csak jó, jobb és legjobb – tartja a mondás. Ezt Temerinben is hangsúlyozták. Sokak örömére a Temerini Kertbarátkörnek idén sikerült megrendeznie a nagy népszerűségnek örvendő Vince-napi Nemzetközi Borfesztivált és Borkóstolót.
16:24, Frissítve: 16:36

Meghalt Aki Rahimovski

A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.
16:04, Frissítve: 16:33

Díjazták az év legjobb szerbiai edzőit

23. alkalommal adták át a szabadkai Yu Eco RTV szervezésében a múlt év legjobb szerbiai edzőinek járó sportdíjakat. Az egybegyűlteknek Pintér József, a médiaház igazgatója köszönte meg a szerbiai sport nemzetközi hírnevének öregbítését.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.