Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ünnepi nyitvatartás húsvétkor

2019-04-18
15:50
2019-04-18
15:58
Forrás
Pannon RTV
Megváltozott munkaidővel dolgoznak több vajdasági községben a közvállalatok és intézmények a húsvéti ünnepek alatt.

Szabadka

A szabadkai gyógyszertárakban csak ügyelet lesz az ünnepnapok mindegyikén, kivételt képez a Városháza alatti gyógyszertár, amelyik éjjel-nappal nyitva tart majd. Szabadkán és a városhoz tartozó településeken az egészségházak is ügyeletet tartanak reggel 7 és este 8 óra között. A Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbuszai pénteken és hétfőn a szombati menetrend szerint közlekednek. Emellett április 23-tól, a tavaszi szünet alatt, a diákbuszok nem járnak.

Zenta

Zentán az állami gyógyszertár április 19-től 22-ig 7:30-tól 12:30-ig dolgozik. A gyermekorvosi rendelő nagypénteken, húsvét vasárnap és húsvét hétfőn 8-tól 9 óráig, nagyszombaton pedig 8-tól 12 óráig fogadja a betegeket. A zentai Egészségház április 19-én és 22-én nem dolgozik, de ügyeletet tartanak minden nap 7-től 12 óráig, valamint egész napos ügyelet lesz a húsvéti ünnepek alatt a Zentai Közkórházban. A postahivatalban péntek és hétfő délután 2 óráig, szombaton a megszokott munkaidő szerint 1 óráig várják az ügyfeleket. A bankok többsége 8-tól 12 óráig dolgozik az ünnepek alatt. Az utakon figyelemre intik a járművel közlekedőket, ugyanis az ünnepek miatt már most nagy a forgalom a városi piac környékén.

Magyarkanizsa

Magyarkanizsán az önkormányzat közigazgatási osztályai a húsvéti ünnepek alatt is várják a lakosságot reggel 7-től 12-ig. Az Egészségház péntektől hétfőig csak a mentőszolgálatot működteti, viszont Magyarkanizsán a gyermekorvos szombat délelőtt rendel. A falvakban is csak a mentőszolgálat áll majd a páciensek rendelkezésére. A Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat nem dolgozik az ünnepek alatt, viszont a piaci-, a temetkezési és a határszolgáltatások zavartalanul fognak működni a négy nap alatt.

Újvidék és Temerin

Újvidéken és Temerinben a katolikus húsvét idején minden közintézmény, illetve a gyógyszertárak és a bankok is rendes munkaidőben, hétvégén pedig a megszokott szombati nyitvatartással dolgoznak.

 

ünnep
húsvét
nyitvatartás
nyitvatartási idő

Most

19:32

Gázrobbanás Bécsben

Tíz ember megsérült, közülük négyen súlyosan ma délután Bécsben, amikor feltételezhetően gázrobbanás történt egy többemeletes lakóépületben.
16:22

Kik keresnek a legtöbbet Szerbiában?

A szerbiai nettó átlagfizetés áprilisban 54.645 dinár volt, bruttó átlagban pedig 75.441 dinár. Ez nominálisan 11 százalékkal, reálisan 8 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt.

Népszerű

Gyilkosság és öngyilkosság Péterrévén

Vadászpuskával megölt egy nőt, majd magával is végzett egy férfi hétfőn Péterrévén. A mojbecej portál nem hivatalos értesülései szerint a férfi valószínűleg a nő férje volt.