Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Ünnepi szentmise a Szabadkai Római Katolikus Egyházmegye alapításának napján

2021.01.25
19:33
2021.01.25
21:33
Forrás
Pannon RTV
1968. január 25-én Szent Pál apostol megtérésének napján VI. Pál római pápa alapította meg az egyházmegyét a Bácskai apostoli adminisztratúra területén. Ezen a napon egyébként a magyarkanizsai kis-templom és a szabadkai Paulinum is búcsúünnepét üli.
Pannon RTV/Payeta Maurice

A mondák szerint Szent Pál apostol személyesen és tanítványai is járhattak vidékünkön. Szent Pál fiatal korában Saulként vad gyűlölettel üldözte a keresztényeket, azonban egyik útján megjelent előtte Jézus. Ezt követően tért meg Saul. Az ünnepi szentmisét Slavko Večerin, szabadkai megyéspüspök celebrálta.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Szabó Szepesi Csaba, püspöki titkár, Szabadka: „Szent Pál megtérésében egy nagyon jelentős szerepet játszott, hogy egy olyan ember volt, aki tudott hallgatni, tudott figyelni, csendben lenni és nyilván ez azt jelenti, hogy teret hagyott az életében az Istennek, arra hogy meghallja az ő szavát. Ez jelentős szerepet játszik abban, hogy Isten formáljon bennünket, hogy belépjen az életünkbe az odafigyelés, a meghallgatás.”

szentmise
Szent Pál apostol
Slavko Večerin
Szabó Szepesi Csaba

Most

08:06, Frissítve: 08:11

Futsal-vb: Szerbia válogatottja a nyolcaddöntőben

A szerb férfi futsal-válogatott 7:0-ra győzte le tegnap az Amerikai Egyesült Államok csapatát a litvániai világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Ezzel pedig biztosította helyét a kieséses szakaszban.
07:03

Feszült, de békés volt az éjszaka Koszovóban

A koszovói különleges egység tagjait tegnap Koszovó északi részére vezényelték. A szerb lakosság több helyen tüntetett a rendőri intézkedés ellen. A ROSU tagjai könnygázt vetettek be a tüntetők feloszlatására.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.