Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Ünnepi szentmise a Szabadkai Római Katolikus Egyházmegye alapításának napján

2021-01-25
19:33
2021-01-25
21:33
Forrás
Pannon RTV
1968. január 25-én Szent Pál apostol megtérésének napján VI. Pál római pápa alapította meg az egyházmegyét a Bácskai apostoli adminisztratúra területén. Ezen a napon egyébként a magyarkanizsai kis-templom és a szabadkai Paulinum is búcsúünnepét üli.
Pannon RTV/Payeta Maurice

A mondák szerint Szent Pál apostol személyesen és tanítványai is járhattak vidékünkön. Szent Pál fiatal korában Saulként vad gyűlölettel üldözte a keresztényeket, azonban egyik útján megjelent előtte Jézus. Ezt követően tért meg Saul. Az ünnepi szentmisét Slavko Večerin, szabadkai megyéspüspök celebrálta.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Szabó Szepesi Csaba, püspöki titkár, Szabadka: „Szent Pál megtérésében egy nagyon jelentős szerepet játszott, hogy egy olyan ember volt, aki tudott hallgatni, tudott figyelni, csendben lenni és nyilván ez azt jelenti, hogy teret hagyott az életében az Istennek, arra hogy meghallja az ő szavát. Ez jelentős szerepet játszik abban, hogy Isten formáljon bennünket, hogy belépjen az életünkbe az odafigyelés, a meghallgatás.”

szentmise
Szent Pál apostol
Slavko Večerin
Szabó Szepesi Csaba

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.