Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Úrnapja van

2023.06.08
18:46
2023.06.08
22:16
Forrás
Pannon RTV
A katolikus egyházban a pünkösdöt követő tizedik napon ünneplik az Úrnapját, az Oltáriszentség ünnepét.

Ebben az évben az ünnep június 8-ára, csütörtökre esett. Az ünnephez körmenet kapcsolódik, amikor is az Oltáriszentséget kiviszik a templomokból és áldást osztanak a világra. Ma délután Úrnapi szentmise és körmenet volt a szabadkai Avilai Szent Teréz Székesegyházban is.

Fazekas Ferenc, egyházmegyei kormányzó, Szabadkai Egyházmegye: „A mai nap nagy ünnep az egyházi évben. Úrnapja, Krisztus testének és vérének ünnepe, az oltári szentség ünnepe. Ezt az ünnepet már a 13. századtól megtartja az egyház, és ilyenkor különösképpen gondolunk Jézus nagy ajándékára, az ő szent testére és vérére, amelyekkel ő táplálja lelkünket, megerősít bennünket földi életünk zarándok útján.”

Úrnapja
Szabadka

Most

14:50, Frissítve: 15:21

Király Ilona asztalitenisz emléktorna Csókán

A versenyre Újvidékről és Magyarországról is érkeztek sportolók. Az esemény célja, hogy a sport szeretete és népszerűsítése mellett, méltó emléket állítsanak egy olyan nagyszerű sportolónak és edzőnek, mint Király Ilona-Piki volt.

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.