Ugrás a tartalomra
Csíksomlyói búcsú - végeláthatatlan embertömeg
MTI Fotó: Veres Nándor

Utazási támogatással a csíksomlyói búcsúra

2019-03-21
19:23
2019-03-21
19:29
Forrás
rakocziszovetseg.org
A csíksomlyói pápalátogatásra támogatással utazhatnak Kárpát-medencei középiskolák és egyházi közösségek fiataljai.

A Rákóczi Szövetség a magyar Miniszterelnökség egyházi államtitkárságával együttműködve utazási pályázatot hirdet Kárpát-medencei középiskolák, egyházi közösségek 13 és 19 év közötti fiataljainak Ferenc pápa június 1-jei csíksomlyói látogatása alkalmából. A program keretében a diákok számától és az utazás távolságától függően akár 400 ezer forint utazási támogatásban is részesülhetnek a sikeres pályázók. A pályázatok 2019. április 1-ig nyújthatók be a Rákóczi Szövetség honlapján.

csíksomlyói búcsú
Rákóczi Szövetség

Kapcsolódó tartalmak

Most

13:37, Frissítve: 13:45

Ünnepi kavalkád a piacon

A hagyomány szerint az ortodox nagypénteken egyedül a húsvéti előkészületek engedélyezettek, amit megérezhetett mindenki, aki kilátogatott ma a szabadkai Tejpiacra.
12:50, Frissítve: 13:34

Ünnepi ügyeletek

Munkaszüneti nap van ma Szerbiában az ortodox húsvéti ünnepek miatt. A közvállatok és intézmények többsége ügyeletet tart. Ez hétfőre is vonatkozik

Népszerű

Megölték Slaviša Krunićot

Meggyilkolták Slaviša Krunićot, az egyik legismertebb boszniai szerb üzletembert - közölte ma a Nezavisne Novine című boszniai napilap az internetes oldalán.

Miért hagyják el az emberek Szerbiát?

A szerbiai polgároknak több mint egyötöde gondolt már arra, hogy elhagyja Szerbiát, a már külföldön élőknek pedig több mint 90 százaléka ott látja gyermekei jövőjét is.