Ugrás a tartalomra

Útfejlesztés Nyugat-Bácskában

2021.08.17
20:48
2021.09.28
14:58
Forrás
Pannon RTV
Felújítják a Kupuszina és Monostorszeg közötti utat és új út épül Szivác és Sztapár között. A munkálatok jövőre fejeződhetnek be.

Munkagépek a Petőfi Sándor utcában. Itt lehet eljutni arra az útra, amely Kupuszinát és Monostorszeget köti össze. A meglévő szakaszt a felújítás során szélesítik. Az út első része még idén októberben elkészül, a második szakasz tavasszal fog. A beruházás összértéke több mint 200 millió dinár.

Dubravka Korač, polgármester, Apatin: „A lakosaink nagy kívánsága volt, hogy ez a szakasz elkészüljön. Nagyon fontos idegenforgalmi és gazdasági szerepe is van, elsősorban azért, mert mintegy 17 kilométerrel lerövidíti a béregi határátkelőhelyhez vezető utat. Ezenkívül lehetővé teszi az emberek mozgását a Felső-Dunamellék Természetvédelmi Rezervátumon keresztül, és összeköti Apatin községet és Zombort.”

A Szivác és Sztapár közötti út kiépítése is tart. A 16 kilométer hosszúságú út fog összekötni két fontos útvonalat is a települések mellett, ez megkönnyíti majd a közlekedést és az áruszállítást is.

Igor Mirović, elnök, Tartományi Kormány: „Ez az út sokat fog jelenteni Apatin községnek, Zombornak és Kúla községének is. Nagy projektet valósítunk meg, 16 kilométernyi új útról van szó, és mint látható, a vállalkozók valóban rendkívül magas szinten dolgoznak, nagyszámú ember és nagy teljesítményű gépek bevonásával. Hiszem azt, hogy sikerül nekik október végéig, vagy november közepéig, talán két hónappal a határidő előtt, befejezni az új részeket.”

A vajdasági kormány 2016 óta csak a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül Apatin község és Zombor Város számára összesen 900 millió dinárt különített el.

útfejlesztés
Nyugat-Bácska
Kupuszina
Szivác
Sztapár
Monostorszeg

Most

21:29, Frissítve: 21:39

Davis-kupa: Harmadszor bajnok az orosz csapat

A US Open-címvédő Danyiil Medvegyev legyőzte Marin Čilićet, ezzel az oroszok 2-0-ra megnyerték mérkőzésüket a horvátok ellen a tenisz Davis Kupa-döntő madridi fináléjában.
20:37, Frissítve: 21:45

Orbán Viktor levelet ír a külhoni magyaroknak

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte Dömötör Csaba vasárnapi Facebook-posztjában.
18:36, Frissítve: 19:01

Karácsonyi játékok és betlehemes szokások Sándoregyházán

Megtartották a 24. Dél-bánáti Karácsonyi Játékok és Betlehemes Szokások Találkozóját Sándoregyházán. A Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület ünnepi hangulatban, szeretettel fogadta az idei találkozó résztvevőit, akik hét településről érkeztek.

Népszerű