Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Útlevélranglista: A magyar a 9., a szerb a 39. a világon

2021.10.10
14:11
2021.10.10
15:52
Forrás
Vajdaság Ma
Japán és Szingapúr útlevele a legerősebb.

Magyarország a 9., Szerbia a 39. az útlevelek világranglistáján. Az angliai Henley & Partners tanácsadócég útlevélindexe már 15 éve folyamatosan figyeli a világ összes országának útleveleit, és rangsorolja a dokumentumokat, hogy hány országba, régióba tudnak az útlevél-tulajdonosok előzetes vízumkérelem nélkül eljutni - írja a CNN. Az idei év második félévében Japán és Szingapúr állampolgárainak útlevele bizonyult a legerősebbnek, mindkét országból 192 úti cél érhető el vízummentesen.

A magyar útlevél a 9. helyet foglalja el, amellyel 183 országba vagy régióba lehet eljutni, míg a szerb útlevéllel 135 országba lehet belépni előzetes vízumkérelem nélkül is.

útlevél
világranglista

Most

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.