Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Utolsó szakaszába érkezett a Zentai Gimnázium felújítása

2018-08-27
14:44
2018-08-27
18:02
Forrás
Pannon RTV
A tanévet még a régi rendszer szerint kezdik meg a diákok, azonban az ősz folyamán már beköltözhetnek az új tantermekbe.

Még nagyban zajlanak a munkálatok a zentai épületen. A padlózat már új pompájában ragyog, és a tantermek falait is befestették már. Az újonnan hozzáépített rész már május óta készen áll. Itt kapott helyet a kerekesszékes-feljáró is. A gimnáziumon folyó külső munkálatok is a vége felé közelednek már. Az épületben működő három iskola is készen áll már a visszaköltözésre. Ujházi Éva, igazgató, Zentai Gimnázium: „A kaszárnyában megkezdődött a bútorok csoportosítása, átmosása, elrendezése. Tehát folyamatosan készülünk mink a visszaköltözésre. A visszaköltözés úgy fog történni, hogy ahogy kapjuk át egyenként a tantermeket, úgy fogjuk majd belepakolni egyenként a bútorokat a kaszárnyából, természetes tisztán, átnézve, megjavítva.”

Azonban amíg teljesen készen nem áll az épület a diákok fogadására, minden iskola marad abban az általános oktatási intézményben, amelyben az előző tanévet fejezte. Tóth Kornél, igazgató, Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola, Zenta: „Ezzel kapcsolatban minden előkészület megtörtént, amit a tanévkezdést illeti. Tehát az elméleti órák a Stevan Sremac Általános Iskola Emlékiskola épületében lesznek, a tanirodák pedig ugyan úgy maradnak az internátus épületében berendezve, a Svetozar Miletić utca kettes szám alatt.” 

Az épületben működik még az Egészségügyi Középiskola is. A nővér- és gyógyszerész tanoncoknak sok gyakorlati órájuk van, és ehhez megfelelő tanterem is kell. Nagy Abonyi Zoltán, igazgató, Egészségügyi Középiskola, Zenta: „A nemzeti tanács segítségével az egyik új tantermet laboratóriumnak fogjuk felszerelni, amelyet a gyógyszerész technikusaink fognak használni később, csoportokra bontva, a gyakorlati oktatás megszervezésére. Azon kívül kapunk még egy új tantermet itt ebben az épületben, azt pedig az orvosoknak szánjuk.”

A munkálatokat a Magyar Kormány és a Szerb Kormány támogatta. Czegledi Rudolf, polgármester, Zenta: „A hozzáépítési munkálatok teljes mértékben befejeződtek. Ezt a Magyar Kormány támogatásával tudtuk megvalósítani. Ez olyan 40 millió dináros beruházás volt. Ez 100 százalékban készen van. Várjuk a műszaki átvételt, ami az egész épületre majd egyszerre lesz. Még az egész épület felújítási munkálatai, ami bizonyos módosítások, amik szükségessé tették az építkezés folyamán, tehát bővítésekkel, 180 millió dináros keretre rúgnak most már.”

A munkálatok előreláthatólag november elseje körül fejeződnek majd be, így az iskolák, a tél beköszönte előtt, visszaköltözhetnek majd az épületbe.

Zenta
gimnázium
felújítás

Most

23:12, Frissítve: 23:24

Szerbia nyerte az Acropolis kupát

Szerbia férfi kosárlabda-válogatottja nyerte meg Athénban az Acropolis kupát, miután a döntőben hosszabbítás után 85-80-ra legyőzte a házigazda Görögország csapatát.
22:27, Frissítve: 22:44

Ismét erdőtűz pusztít Gran Canaria szigetén

Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canarián tomboló erdőtűz miatt – közölte a Kanári-szigetek elnöke vasárnapi rendkívüli sajtótájékoztatóján.
22:04

Százezrek tüntettek békésen Hongkongban

Több százezren tüntettek békésen vasárnap Hongkongban, azt mutatva, hogy a mozgalom továbbra is széles támogatást tud maga mögött a nemzetközi repülőtér működését megbénító ülőtüntetés után is.
21:35, Frissítve: 21:41

Kiirtotta családját egy orosz tizenéves

Meggyilkolta családjának öt tagját, majd önmagával is végzett egy tizenéves a Volga-menti Uljanovszk megye Patrikejevo falujában - jelentették vasárnap orosz hírügynökségek.
16:10, Frissítve: 16:48

Dinnyét vegyenek!

A közkedvelt nyári gyümölcs kilóját a szabadkai tejpiacon már 15 dinárért is meg lehetett vásárolni a hétvégén. Vasárnap rengeteg friss terméket kínáltak az árusok, de vásárolókból sem volt hiány.

Népszerű

Szakad a hó Ausztráliában

Hideghullám érte el Délkelet-Ausztráliát, a hegyvidéki területeken a hőmérséklet -3 fok körül mozgott.

Közel 200 km/h-val száguldozott

193 kilométeres óránkénti sebességgel haladt egy 24 éves férfi a szerbiai Rača település olyan útszakaszán ahol a sebességkorlátozás 80 km/h volt.