Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Vadászgépek és helikopterek Jarinje felett

2021.09.25
22:27
2021.09.25
23:07
Forrás
Szerbiai RTV, Tanjug
A KFOR, a NATO parancsnoksága alatt működő nemzetközi békefenntartó haderő helikoptere is elszállt vasárnap este a jarinjei ellenőrzőpont felett - írja a Szerbiai RTV.

Korábban szerb helikopterek és vadászgépek is körbepásztázták a légteret, összesen 3 alkalommal. A koszovói rendőrség különleges egységei ezután megváltoztatták az ott állomásozó harckocsik helyzetét, megpróbálták elrejteni a járműveket - a szerb közmédia tudósítása alapján. 

Pristina szerint Belgrád provokál, a szerb fél pedig azt állítja, hogy ez csak egy figyelmeztetés, nem fenyegetés, és azt üzenik a pristinai vezetésnek, hogy hagyjanak fel a feszültség keltésével.

Pristinában közben összehívták a Biztonsági Tanácsot, az ellenzék pedig azt követeli a koszovói vezetéstől, hogy tartsanak a kialakult helyzet kapcsán egy tanácskozást az összes parlamenti párt részvételével.

Koszovó
KFOR
helikopter
vadászgép
Jarinje

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.