Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Vadászok támogatták a magyarkanizsai és a zombori egészségházat

2023.03.23
15:03
2023.03.23
16:23
Forrás
Pannon RTV
Új felszereléssel gazdagodott a magyarkanizsai Egészségház gyerekosztálya a Vajdasági Magyar Vadászok Társasága jóvoltából.

A tavalyi év végén a Vajdasági Magyar Vadászok Társasága által szervezett jótékonysági vadászatból befolyt összegből tudták most támogatni eszközökkel a magyarkanizsai, valamint a zombori intézményt.

A Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának tagjai látogattak el ma a magyarkanizsai Egészségház gyermekosztályára, ami a társaság jóvoltából most támogatásban részesült.

Borsos Csaba, alapítótag, Vajdasági Magyar Vadászok Társasága: „Az utolsó vadászaton több vállalkozó és magánszemély is, akik nem is vadászok, olyanok is segítettek ennek a nemes célnak a létrehozásában.”

Három éve kezdték el a jótékonysági vadászatok szervezését.

Brindza Lajos, elnök, Vajdasági Magyar Vadászok Társasága: „Minden alkalommal december 27-én szervezzük meg ezt a jótékonysági vadászatot, a legutóbbi volt a legsikeresebb, hiszen 1 millió dinárt sikerült összeszednünk.”

A községben közel 4500 gyerek látogatja a gyerekosztályt. A most beszerzett eszközök hozzájárulnak a színvonalas egészségügyi ellátáshoz.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Egy álló mérleget magasságmérővel, EKG-készüléket, amit valójában állandóan használunk. Egy hűtőszekrényt, ami a védőoltásoknak van előlátva, illetve kaptunk kisebb eszközöket, mint inhalátor, sztetoszkóp, orr-fül-gégészeti szett, illetve két kis pulzoximétert, ami az oxigénszintet méri a vérben a gyerekeknél.”

Dr. Vickó Ferenc egészségügyi államtitkár is részt vett az átadáson, hiszen ő maga is a Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának alapító tagja.

„Az előző két szervezéshez képest dupla annyi pénzt, tehát körülbelül egymillió dinárt tudtunk összeszedni. Ezt két egészségháznak osztottuk szét és így már a tavalyihoz képest két donációt sikerült szervezni. Szeretném azt mondani, hogy egy gyerekambulanciát szereltünk fel itt, Kanizsán.”

A támogatásnak köszönhetően Magyarkanizsára 400 ezer dinár értékben kerültek eszközök, 600 ezer dinár értékben pedig a Zombori Egészségház gyerekosztályát támogatják a vadászok.

Magyarkanizsa
Vajdasági Magyar Vadászok Társasága
Magyarkanizsai Egészségház
gyermekosztály
Gyólay Karolina
Brindza Lajos
Vickó Ferenc
Borsos Csaba

Most

11:42, Frissítve: 11:56

Tűzvédelmi előadások a gazdáknak

Tűzvédelmi előadás sorozatot tart Magyarkanizsa községben a községi Önkéntes Tűzoltó Szövetség. A tűzvédelmi előadás hosszú évek után került újból megszervezésre, célja pedig, hogy a termelőket felkészítse az aratási időszakra.
10:38, Frissítve: 12:48

Ma van a dohányzásmentes világnap

Naponta 13-an halnak meg tüdőrák következtében Szerbiában, 90 százalékuk dohányos. Ma van a dohányzásmentes világnap. A dohányzók számát tekintve Szerbia az ötödik helyen áll Európában.
08:46

Ma Sevilla-Roma Európa-liga döntő

A budapesti Puskás Aréna ad otthont a labdarúgó Európa-liga idei döntőjének, ahol a Sevilla és AS Roma mérkőzik meg a bajnoki címért. A spanyol csapat az Európa-liga, míg a Roma a kupadöntők specialistája.

Népszerű