Ugrás a tartalomra

Vadászok támogatták a magyarkanizsai és a zombori egészségházat

2023.03.23
15:03
2023.03.23
16:23
Forrás
Pannon RTV
Új felszereléssel gazdagodott a magyarkanizsai Egészségház gyerekosztálya a Vajdasági Magyar Vadászok Társasága jóvoltából.

A tavalyi év végén a Vajdasági Magyar Vadászok Társasága által szervezett jótékonysági vadászatból befolyt összegből tudták most támogatni eszközökkel a magyarkanizsai, valamint a zombori intézményt.

A Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának tagjai látogattak el ma a magyarkanizsai Egészségház gyermekosztályára, ami a társaság jóvoltából most támogatásban részesült.

Borsos Csaba, alapítótag, Vajdasági Magyar Vadászok Társasága: „Az utolsó vadászaton több vállalkozó és magánszemély is, akik nem is vadászok, olyanok is segítettek ennek a nemes célnak a létrehozásában.”

Három éve kezdték el a jótékonysági vadászatok szervezését.

Brindza Lajos, elnök, Vajdasági Magyar Vadászok Társasága: „Minden alkalommal december 27-én szervezzük meg ezt a jótékonysági vadászatot, a legutóbbi volt a legsikeresebb, hiszen 1 millió dinárt sikerült összeszednünk.”

A községben közel 4500 gyerek látogatja a gyerekosztályt. A most beszerzett eszközök hozzájárulnak a színvonalas egészségügyi ellátáshoz.

Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Egy álló mérleget magasságmérővel, EKG-készüléket, amit valójában állandóan használunk. Egy hűtőszekrényt, ami a védőoltásoknak van előlátva, illetve kaptunk kisebb eszközöket, mint inhalátor, sztetoszkóp, orr-fül-gégészeti szett, illetve két kis pulzoximétert, ami az oxigénszintet méri a vérben a gyerekeknél.”

Dr. Vickó Ferenc egészségügyi államtitkár is részt vett az átadáson, hiszen ő maga is a Vajdasági Magyar Vadászok Társaságának alapító tagja.

„Az előző két szervezéshez képest dupla annyi pénzt, tehát körülbelül egymillió dinárt tudtunk összeszedni. Ezt két egészségháznak osztottuk szét és így már a tavalyihoz képest két donációt sikerült szervezni. Szeretném azt mondani, hogy egy gyerekambulanciát szereltünk fel itt, Kanizsán.”

A támogatásnak köszönhetően Magyarkanizsára 400 ezer dinár értékben kerültek eszközök, 600 ezer dinár értékben pedig a Zombori Egészségház gyerekosztályát támogatják a vadászok.

Vajdasági Magyar Vadászok Társasága
Magyarkanizsai Egészségház
gyermekosztály
Gyólay Karolina
Brindza Lajos
Vickó Ferenc
Borsos Csaba

Most

20:11, Frissítve: 20:24

Az ukrán elnökkel tárgyalt a szerb államfő Tiranában

Az Ukrajna-Délkelet-Európa csúcstalálkozón Aleksandar Vučić egyebek mellett a két ország területi integritásáról, az ENSZ Alapokmányának tiszteletben tartásáról és a béke megteremtésére tett erőfeszítésekről egyeztetett Volodimir Zelenszkijjel.
19:03, Frissítve: 19:10

Kedvezmények a Forum Könyvkiadónál

A Forum Könyvkiadó Intézet felhívja a figyelmet, hogy a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázat elismert alkotásait további két hétig árusítják 20%-os kedvezménnyel a weboldalukon (https://forumliber.rs/shop).
18:36, Frissítve: 18:44

Ajándék a hölgyeknek

Miközben még az előző koncert hatása alatt állunk, a Szabadkai Népszínház és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar újabb közös eseményre készül.

Népszerű