Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza, Gualtieri Nino

Vadonatúj játszótér várja a temerini gyerekeket

2018-12-06
15:14
2018-12-06
17:16
Forrás
Pannon RTV
Új játszóteret kapott a temerini óvodaközpont telepi részlege. A gyerekek évtizedes elemek maradványain játszhattak. Nagy szükség volt tehát a magyar kormány támogatásából megvalósult játszótérre.

Naphívogatótól hangos a temerini óvodaközpont telepi részlege. A gyerekek alig várják, hogy végre elálljon az eső, és kimehessenek a vadonatúj játszótérre.

Zakinszky Emina, Temerin:
„- Délután elmentem és ott kicsit kipróbáltam, meg szét is néztem, de aztán hamar visszamentem, mert esett az eső.
- Mi volt az, ami a legjobban tetszett ezen a játszótéren?
- A vonat. A vonat, a gumik, meg a csúzdák, meg a házikók, azok tetszettek a legjobban”.

Varga Péter, Temerin:
„- A kisházikó, a hinta, a vonat meg a csúszda.
- Mi mindent lehet majd csinálni ezen a játszótéren?
- Játszani, meg bírunk majd ugrálni, meg zavargózni és bújócskázni.”

A gyerekek mellett az óvónők is örülnek az új csúszdáknak és mászókáknak, a társas kuckóknak, a hintáknak és a libikókáknak. Kovács Kornélia, óvónő, Napraforgó óvoda, Temerin: „A gyerekek számára nagy örömet jelent az új játszótér, de sajnos az esős időjárás miatt nem tudták még birtokukba venni, de remélem, hogy majd tavasztól a gyerekek játékától és kacagásától hangos lesz majd az új játszótér.”

Az óvónők már évek óta próbálják felújítani a régi játszóteret. Több mint egy évtizede nem került sor komolyabb befektetésre. B. Varga Lénárt Kornélia, projektfelelős, Napraforgó óvoda, Temerin: „Pár évvel ezelőtt pályáztunk ablakok, nyílászárók, játszóterek beszerzésére, és hát csönd volt éveken keresztül, hogy a nyáron most értesítettek bennünket, hogy megkaptuk a játszóteret, és az óvodánkat fel fogják szerelni egy korszerű játszótérrel.”

A Magyar Nemzeti Tanács segítségével, a magyar kormány támogatásából felállított játszóteret 6 óvodás csoport használja majd a temerini óvodaközpont telepi részlegében.

Temerin
játszótér
óvoda

Most

09:00

Tűz ütött ki a londoni állatkertben

Tűz ütött ki a londoni állatkertben - írja több külföldi hírügynökség. Az Egyesült Királyság egyik legnagyobb állatkertjéből evakuálták az embereket, az állatokat biztonságos helyre szállították.
07:40

Megállt a havazás

Több mint 30 órányi havazás után az éjszaka folyamán Szerbia nagyobb részén megállt a hóesés.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.
petárda

Pénzbüntetés vár a petárdázókra

50 és 100 ezer dinár közötti büntetést ír elő a márciusban életbe lépett közrendről szóló törvény azok számára, akik petárdával vagy más pirotechnikai eszközzel megzavarják polgártársaik nyugalmát.