Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Zséli Ágnes

Vajdaság-szerte támogatják a középiskolás diákok utaztatását

2022.03.23
16:01
2022.03.23
16:58
Forrás
Pannon RTV
Idén 151 millió dinárral támogatja a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság a vajdasági középiskolás diákok utaztatását.

A tartomány területén található mind a 45 önkormányzat sikeresen pályázott a támogatásra. A szerződéseket Újvidéken, a Tartományi Kormány épületében írták alá.

Pannon RTV/Juhász Géza

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Fontos, hogy a diákok számára elérhetőek legyenek az intézmények, tehát a középiskolák más községekben is, de egy községen belül is, ha máshova szeretnének utazni, tehát máshol szeretnék a középiskolát elvégezni, akkor ezt fontos támogatni. Ez egy nagyon jó példa arra, hogyan tudunk együttműködni az önkormányzatokkal, hiszen a költségek egy részét az önkormányzatok állják, a másikat pedig a tartomány.”

utaztatás
középiskola
Vajdaság
tartományi kormány
Újvidék
Szakállas Zsolt

Most

18:55, Frissítve: 19:43

Három vajdasági díjazott az Életmese-pályázaton

Három vajdasági díjazottja lett az idei Életmese-pályázatnak, amelynek díjátadóját ma tartották a magyar Országházban. A pályázatot 14 évvel ezelőtt indították el azzal a céllal, hogy megőrizzék a családtörténeteket szerte a Kárpát-medencében.
18:29

Egy kis deszka is menthet életet

A frissen kirepült fecskék és más kismadarak eleinte ügyetlenek és hamar képesek beleesni egy medencébe, vagy vízgyűjtőbe - hívja fel a figyelmet a Mályi Madármentő Állomás.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.